Borsa İstanbul rekor kırmaya devam ediyor!

Dış borsalar sık sık düşüş yaşarken borsa İstanbul rekor kırmaya devam ediyor. Her geçen gün artış yaşayan borsa İstanbul'un süreci nasıl atlatacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Borsa İstanbul rekor kırmaya devam ediyor!

Dış piyasalar çatırdarken Borsa İstanbul rekor kırıyor! Yükseliş sürecek mi?

Küresel borsalar her geçen gün değer kaybetmeye devam ederken Borsa İstanbul’da ayrışma sürmeye devam ediyor. Dün rekor kapanışa imza atan BIST 100 endeksi, gün içinde %0,4 artışla 2 bin 472 puana kadar çıktığı görüldü. Avrupa ve ABD hisse piyasaları, yüksek enflasyonun gelecek bilanço dönemindeki etkilerine yönelik dair endişelerle gerileme yaşanırken Borsa İstanbul’da rekor serisi sürmeye devam ediyor.

 Dün 2 bin 463,76 puanla rekor seviyeden kapanmış olan BIST 100 endeksi güne 2 bin 482,66 puandan güne başladı. Endeks, günün ilk yarısında en yüksek 2 bin 497,83 puanı görerek endeks tarihinin rekorunu kırdığı görüldü. Borsada önceki kapanış oranına göre günün ilk yarısında BIST 100’de listelenen 69 hisse değer kazanmış ve 27 hisse değer kaybettiği görülmüştür. BIST 100’deki getiri yılbaşından bu yana %33 oranına kadar ulaştığı da eklendi.

Küresel borsalar türbülansta

Borsa İstanbul’da yükseliş sürmeye devam ederken küresel piyasalar ise türbülans durumunu devam ettiriyor. Küresel piyasalarda yüksek enflasyon, şahinleşen merkez bankaları ve likidite endişeleri satış baskısı yaratmaya devam edilirken borsa İstanbul aynı oranda artışa devam ediyor. Buna ek olarak Avrupa’nın en büyük şirketlerini takip eden STOXX 600 endeksi %0,45 oranına kadar geriledi. Wallis Street ise dün ABD enflasyonunun 40 yılın zirvesine yükselmesinin ardından gün içerisindeki kazanımları geri ödeyerek bir kazanç elde etmedi. İngiltere FTSE 100 endeks enflasyonun martta 30 yılın zirvesini görmesiyle %0,17 oranına kadar gerilediği görüldü.