Borsa İstanbul'da yaşanan enflasyon rallisi ne zaman bitecek?

Borsa İstanbul'da yurt dışı piyasalarından pozitif ayrışıp yükseliş atağı bir süredir devam ediyor yükseliş serüvenin bitişi ne zaman olacak?

Borsa İstanbul'da yaşanan enflasyon rallisi ne zaman bitecek?

Borsa İstanbul'da faiz indirimleri ile birlikte dolar kurunda yaşanan büyük sıçramanın akabinde yurt dışı yerleşikleri olan yatırımcılar için BIST zaten ucuzken şimdilerde neredeyse bedava olmaya başladı. Bununla birlikte yabancı yatırımcının hisselere yönelmesi kaçınılmaz oldu ve neredeyse üretim alanında tüm sektör hisselerine yağmur gibi alım geldi.

Enflasyon yüzünden çok zam gelen üretim kollarına neredeyse alım çılgınlığı yaşanmaya devam ediyor. Yabancı yatırımcı ile birlikte borsadan geri çekilen ya da hisse alımında tereddütte olan birçok yerli yatırımcı da yabancı yatırımcıya eşlik etti.

Borsa İstanbul'da en çok dikkat çeken durumlardan biri ise ''hacim artışı'' son 4-5 ay içerisinde ciddi hacim düşüklüğü ve sığ görüntü enflasyon rallisi ile birlikte neredeyse 2 kat civarı artış göstermiş ve son haftada 20 milyar TL altında işlem hacmi olmadı (Yarım günlük cuma hariç)

9 Gün Kesintisiz Artış Yaşandı

Faiz cephesinde yaşanan bu gelişmeler, döviz sektöründe kurları yukarı taşırken Borsa İstanbul’a pozitif olarak yansımış durumda. 15 Ekim’de 1.397 puanı gören BİST 100 Endeksi, 2 haftada soluksuz yükselerek 1.520 puanın üzerine çıktı. Bu süreçte Borsa İstanbul’da yaşanan artış yüzde 9’a ulaştı. Mevduat faizlerinde yaşanan gerilemenin ardından yatırımcılar daha yüksek getiri arayışına girdi ve ilk adres Borsa İstanbul olarak öne çıktı. Ayrıca üçüncü çeyreğe yönelik kuvvetli gelen şirket bilançoları Borsa İstanbul’daki yükselişi destekleyen bir diğer gelişme oldu.

Borsa İstanbul'da yaşanan enflasyon rallisi ne zaman bitecek? - Resim : 1

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler