ABD borsaları yükselişle açıldı

Bilanço dönemiyle birlikte borsalardaki yükselişe ABD borsaları da eklendi ve haftanın 4. işlem gününe yükseliş ile başladı.

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD New York borsası, güne değer kazanarak başladı.

Açılışla birlikte Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde getiri sağladı ve yüzde 0,30 artarak 35.598,20 puan seviyesine çıktı.

Endeksler, Amerika ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklenenden fazla yavaşlama göstermesine rağmen kuvvetli gelen şirket bilançolarının etkisiyle açılışta olumlu bir seyir takip etti.

Amerika'da bugün açıklanan verilere göre, GSYH, senenin üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 2 arttı. Ülke ekonomisindeki toparlanmanın bu dönemde yavaşladığına işaret eden verinin yüzde 2,7 çoğalması öngörülüyordu.

Ülkede ilk defa işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 23 Ekim ile biten haftada 281 bine inerek 19 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Amerika'da şirketlerin finansal sonuçları açıklanmaya devam ederken, bugün büyük teknoloji firmalarından Apple ile Amazon'un bilançolarının açıklanması bekleniyor.

Öte yandan, Amerika Başkanı Joe Biden'ın, revize edilen 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama planının yeni çerçevesinin detaylarını paylaşacağı kaydediliyor.

BKX KBW Nasdaq Bank Index
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim 1.0799%
Son Değer 103.16
En yüksek 103.58
En düşük 102.07
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler