Borsa İstanbul'a kalp masajı yaradı!

Borsa İstanbul kritik desteklerinden birinden alıcı iştahlı bir tepki alarak günler sonra yeşil ışık yaktı.

Borsa İstanbul'a kalp masajı yaradı!

Borsa İstanbul 11 Haziran 2021 tarihinden bu yana kan kaybetmeye devam ediyor. Hacim artışının her geçen gün arttığı fakat olumsuz haber akışları ile birlikte sürekli negatif yönlü ilerleyen Borsa İstanbul endeksleri hem VİOP hem de spot işlemlerde günler sonra artıya geçti. 1378 bölgesindeki destekten dönen Borsa İstanbul 1400 direncini zorluyor. 

Haberin yapıldığı saatlerde (12:50) 4 milyar liralık hacime yaklaşan Borsa İstanbul'da birçok hisse güne yüzde 1 civarı ekside başlamışken şimdilerde yavaş yavaş yeşil ışık yakmaya çalışıyor.

Borsa İstanbul'u yeşil ışık yaktıran en önemli endeks haberi ise Turizm sektörünün tekrar canlanacağına ve uluslararası uçuşların açılacağına dair haberlerin etkisiyle bir anda ciddi alışlar gerçekleşti.

Borsa İstanbul'da takip edilecek teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle:

Destekler: 1378 - 1308 - 1254 
Dirençler: 1419 - 1461 - 1522

Endeks'te satıcıların azalması ile birlikte önce 1400 daha sonra sıralı dirençlerin geçilmesi halinde momentumu zayıflamış olan ters bayrak formasyonu ihtimali devre dışı kalacak ve tekrardan 1500'lü rakamların hedeflendiği formasyonların yaratılması bekleniyor.

Dolarda arka arkaya yaşanan tüm zamanların en yüksek değeri sıkıntısının yataya sarması ile birlikte Borsa İstanbul ve değerli madenler paritelerinde yaşanan sıkıntıların bir nebze olsun azalacağı tahmin ediliyor.

Borsa İstanbul'a kalp masajı yaradı! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler