Dogecoin'e rağbet gittikçe azalıyor

Google aramalarda ve sosyal medya platformu Twitter'da, Dogecoin tıklanmaları ve paylaşımları mayıs ayından bu yana neredeyse yüzde 40 düşüş gösterdi.

Dogecoin'e rağbet gittikçe azalıyor

2021 senesinin ilk çeyreğinde Dogecoin gibi pek çok dijital para birimi devamlı şekilde tüm zamanların en yüksek seviyelerini tekrar tekrar  test etmiş ve arka arkaya kısa süreler içinde rekorlar kırmıştı. Elon Musk’ın Dogecoin için birçok önemli ve açık desteğiyle Dogecoin ardı ardına rekolar kırmış ayrıca bir dönem Bitcoin'den bile daha fazla hacim yapmıştı.

Bununla birlikte Elon Musk'a ek olarak, Reddit yatırımcılarının da birlikte hareket etmesi de yükselişin arka planındaki öğelerden birisiydi. Bu nedenle Dogecoin popüler hale gelmiş herkesin merakla incelediği ve takip ettiği bir dijital paralardan biri olmuştu. Dogecoin tamamen şaka amaçlı yaratılmış bir dijital para olmasına karşılık bu artışı bu organizasyonu düzenleyenler hariç kimse beklemiyordu. Öyle ki Dogecoin'in sahipleri yaklaşık 3 yıldır kapalı kalan sosyal medya hesaplarını büyük yükselişlerin ardından tekrar aktif etmişti. 

Mayıs, Ocak'tan iyi geçmişti

2021 Mayıs ayının Google Trend verilerinden edinilen bilgilere göre Dogecoin aramaları Bitcoin aramalarına neredeyse eşit olacak seviyede artış göstermişti. Bu veriler ilginin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesi olmuştu. Aynı yıl ocak ayında Bitcoin aramaları, Dogecoin aramalarının yaklaşık olarak 8.000 katı olmuştu.

Dogecoin ile alakalı atılan twit sayıları da ocak ayının sonundan itibaren çok sert artış kaydetmişti. Reddit kullanıcıları kendi arasında kolektif bir örgütlenme ile birlikte GameStop hisselerini neredeyse batmak üzereyken çok yüksek rakamlara taşımış ABD borsalarında işlerini bitirdikten sonra ise kripto'nun GameStop'u olduğunu iddia ettiği Dogecoin harekatını başlatmıştı. Bununla birlikte Bitcoin ile alakalı atılan twit sayısı 196 bin olurken, Dogecoin’den bahsedilen tweet sayısı 944 bine kadar ilerlemişti.

Fakat Dogecoin’in popülerliği giderek düşüyor gerekçe olarak ise fiyatının yüzde 60 düşüş göstermesi gösterilebilir. Aynı zamanda Elon Musk ve Reddit kullanıcılarının desteğini eskisi gibi görememekten de kaynaklanıyor olabilir.

Google verileri incelendiğinde Mayıs 2021'de en yüksek seviyesine ulaşan Dogecoin aramaları o zamandan günümüze yüzde 90 düşüş gösterdi.

Bununla birlikte zincir üstünde yapılan toplam işlem sayısında da düşüş yaşamaya devam ediyor. Dogecoin blokzinciri üstünde Mayıs ayında 82 milyar doların üstünde işlem gerçekleşirken, 14 Haziran itibariyle 4,4 milyar dolara kadar geriledi.

DOGEUSD:BNN Dogecoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.06256
En yüksek 0.06411
En düşük 0.06213
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler