Borsa İstanbul güne başlarken yatırımcının yüzünü güldürdü

Her geçen gün rekor üzerine rekor kıran Borsa İstanbul, güne pozitif başladı. Güne başlangıcını merak eden yatırımcının yüzü gülmeye başladı.

Borsa İstanbul güne başlarken yatırımcının yüzünü güldürdü

Türkiye’nin ekonomik anlamda güçlü olması Borsa İstanbul’da bulunan şirketlere olumlu olarak yansımaktadır. Son 7 ayda %42 oranda yükselişle karşımıza çıkan Borsa İstanbul, güne pozitif başladı. Hükümet tarafından verilen kararlar kapsamında Türkiye Ekonomi Modeli uygulanması sonunda meyvelerini vermeye başladı. Türkiye genelinde ekonominin kalkınmasını sağlayan, istihdam, ihracat üzerine işlem yapan programlar sayesinde şirketlerde yavaş yavaş güçleniyor.

Özellikle her şehir tarafından açıklanan ihracat rakamlarının artış göstermesi ekonominin güçlendiğinin göstergesi oluyor. İhracat rakamlarında her ay yeni rekorlar görülmesi sanayi üretiminde de gelişmemizi sağlıyor. Ülkece alınan ekonomik kararların pozitif etkisi Borsa İstanbul’a yansıdı. Şirketler tarafından açıklanan rakamları incelediğimizde borsada güç kazanırken, yatırımcılar da artış gösteren hisse fiyatlarından faydalanıyor.

Küresel piyasalarda iştah artıyor

Küresel piyasalarsa risk artışı az da olsa artış göstermeye başlamışken, Rusya tarafından yapılan yaptırımlar kaldırılana kadar Avrupa’ya doğal gaz artışınında durduğu açıklandı. Hal böyle olunca bu durumdan küresel piyasalar da nasibini aldı.

Avrupa’da Eylül ayı doğalgaz kontratı dün %13 artış göstererek 240 Euro’ya yükselirken, Avrupa’da enerji kaynağı arayışı hala devam ediyor.

Borsa İstanbul

Avrupa Merkez Bankası faiz artıracak mı?

Doğalgaz kaynaklı yaşanan sıkıntılar ekonomik yönden ülkeleri tehdit ederken Avrupa Merkez Bankası tarafından Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantı da merak ediliyor. Yapılacak toplantıda enflasyonla mücadele etmek için 75 baz puanla faiz artışına gidileceği düşünülmektedir. Faiz artışı yapılmasına yönelik beklentiye girilmesi de Euro ve Dolar’ın değer kazanmasına neden oluyor.

Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde

Amerika Birleşik Devletleri’nde tatil sebebiyle kapalı olan piyasalar işleme açıldı. Dolar endeksi son 20 yılın en yükseğini görmesinin hemen ardından bugüne 109,7 seviyesinde başladı.

Borsa İstanbul rekor kırmaya devam ediyor!

Dün BIST 100 endeksi günü %4,21 kazanç ile 3,358 puanla kapattı. Tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştiren Borsa İstanbul’un toplam işlem hacmi de 105,3 milyar lira ile rekor kırdı. Analistler tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya’da fabrika siparişlerinin takip edileceği belirtilerek, BIST 100 endeksinin bugün 3400 ile 3440 seviyelerinde direnç kazanacağı ve 3330 puanıın da destek konumunda olacağı belirtildi.