Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun Yatırımcıları Uyardı!

Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nın açılışında konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun yatırımcılara yönelik; “Sosyal medyadan duyarak al sat yapıyorsanız, siz oynuyorsunuz demektir. Borsa ile oynamıyorsunuz, hayatınızla oynuyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun Yatırımcıları Uyardı!

Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nın (BİSTLAB) açılışında konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun yatırımcılara yönelik; “Sosyal medyadan duyarak al sat yapıyorsanız, siz oynuyorsunuz demektir. Borsa ile oynamıyorsunuz, hayatınızla oynuyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nın (BİSTLAB) açılışında yaptığı konuşmada yatırımcıları uyardı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun Yatırımcıları Uyardı!

Günümüzde sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlar üzerinden borsa yatırımlarına yönelik olarak pek çok yönlendirmenin yapıldığı bilinmektedir. Bu durum aynı zamanda finans dünyasında hizmet veren pek çok ekonomistinde ilgisini çekerek çeşitli telkinlerde bulunulmasına neden olmuştur. Bu uyarılara bir yenisi daha eklenerek Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun tarafından açıklamalarda bulunulmuştur.

“Borsa ile Oynamıyorsunuz, Hayatınızla Oynuyorsunuz”

Türkiye’de 5’incisi Anadolu Üniversitesi’nde kurulan Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nın (BİSTLAB) açılışında konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun yatırımcılara yönelik olarak çeşitli açıklamalarda bulunmuştur. Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun tarafından yapılan açıklamada;

“Sosyal medyadan duyarak al sat yapıyorsanız, siz oynuyorsunuz demektir. Borsa ile oynamıyorsunuz, hayatınızla oynuyorsunuz. Bakın sizi çarparlar. Birkaç kez kazanırsın, dördüncüde tokadı vururlar ve toplayıp götürürler.”

 

 

 

 

 

  ifadelerini kullanmıştır.

“Lütfen Bu İşi Bilimsel Yollarla Öğrenin”

Borsa yatırımcılarını sosyal medyadaki paylaşımlara karşı uyaran Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun yapmış olduğu açıklamalarda aynı zamanda yatırımın bilimsel olarak öğrenilmesine vurgu yapmıştır. Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun bu açıklamasında;

“Lütfen bu işi bilimsel yollarla öğrenin. Gelin kimya, fen ve biyoloji gibi laboratuvarda öğrenin. Her türlü alt yapı ve hizmet için desteğimizle varız. Buradaki veriler gecikmeli veriler. Deneyin alın ve satın. Düşünce tekrar kalkmasını öğrenin. Hatalarınızı ve zaaflarınızı görün. Önce kendinizi tanıyın. Sosyal medyadan duyarak al sat yapıyorsanız, siz oynuyorsunuz demektir. Borsa ile oynamıyorsunuz, hayatınızla oynuyorsunuz. Siz cebinizdeki 3 kuruş ile oynuyorsunuz. Bakın sizi çarparlar. Birkaç kez kazanırsın, dördüncüde tokadı vururlar ve toplayıp götürürler.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ifadelerini kullanmıştır.

Bu Sene 22 Milyar TL Halka Arz Tutarı Gerçekleştirildi

Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı’nın (BİSTLAB) açılışında konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun aynı zamanda 2021 yılında halka arzlarda rekor kırıldığını belirtmiştir. Yapmış olduğu bu açıklamada ise;

Bu sene 22 milyar TL halka arz tutarı gerçekleştirildi. 52 şirketimiz 22 milyarı bankadan kredi olarak çekmedi, sermaye piyasalarından finansmanı sağladı. Geçen sene sadece 1 milyardı ve 8 şirketti.

 

 

 

 

 

 ifadelerini kullanmıştır.