Dünyanın en büyük sosyal medya örgütü halka arz oluyor!

Dünyanın en büyük sosyal medya örgütü olarak görülen Reddit, ABD Borsalarında halka arz olma çalışmalarına başladı.

Dünyanın en büyük sosyal medya örgütü halka arz oluyor!

Reddit kurucu ortağı ve CEO Steve Huffman, 2021 Ağustos ayında verdiği bir röportajda fırsatı olan tüm şirketlerin halka arz olması gerektiğini düşündüğünü ve kendi şirketlerinin de halka arz çalışması sağladığını ancak tarihinin ne zaman olduğuna karar verilmediğinden bahsetmişti.

Reddit halka arz oluyor

Daha önce yaptığı dünya turuyla birlikte aldığı 528 milyon sterlinlik yatırım topladığını ve bu da şirketin 10 milyar dolar değerine kadar yükseldiğini söyleyen Steve Huffman, halka arz planlamalarının devam ettiğini söylemişti. 

Halka arz başvurusu ile ilgili henüz netlik kazanmayan fakat SEC'in kararından sonra arz olacak kısmın açıklanacağı belirtilen ve Reddit, internet sitesinde yer alan WallStreetBets adlı bir tartışma forumun hisse senedi piyasasını sarsmasının ardından bu yıl hızlı bir şekilde ilgiyi üzerine çekti.

Reddit piyasa manipülatörü mü?

Daha önce pay piyasalarında ve kripto piyasalarında büyük olay yaratan hareketlere imza azan Reddit ekipleri, kendi hisseleri için de aynı şeyi yapacak mı? En çok merak edilen soru bu olurken borsalar üzerinde bu konunun nasıl etki yaratacağı merak konusu. Nihai kararı SEC'in vermesi ile birlikte piyasalarda 2022 yılının ilk yarısında arz olmayı planlayan Reddit şirketi bu arz ile kasasına yaklaşık olarak 4 milyar dolar daha para eklemeyi hedefliyor.

Etiketler