Borcunu ödemeye gücü olmayanlar dikkat! Devlet müjdeyi verdi: Milyonlarca kişinin borcu siliniyor

Ekonomik yönden zorluk çeken kişiler tarafından fatura ödemeleri yapılırken zorlanıyor. Devlet müjdeyi verdi: Milyonlarca kişinin borcu siliniyor.

Borcunu ödemeye gücü olmayanlar dikkat! Devlet müjdeyi verdi: Milyonlarca kişinin borcu siliniyor

Uzun zamandır üzerinde çalışma gösterilen paketin detayları sonunda geldi. Özellikle dar gelirlilere yönelik düzenlenen destek paketiyle ilgili detaylar açıklandı. Elektrik, su, doğalgaz borcu olanlar dikkat! Milyonlarca kişinin borcu siliniyor!

Özellikle dar gelirli vatandaşları ilgilendiren kampanyayla ilgili detaylar belli oldu. Özellikle icralık borçların silineceğini açıklayan destek paketiyle ilgili detaylar açıklandı. Devlet tarafından verilecek olan destek paketiyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Hazine Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz gün canlı yayında dar gelirli vatandaşlar için yeni destek paketleri duyuruldu. 6 milyon kişinin borcunu yakından ilgilendiren destek paketiyle ilgili detaylar gelmeye başladı. 6 milyon kişinin borcunun silineceğiyle ilgili detaylar açıklandı. Milyonlarca kişinin borcunun silineceğiyle ilgili detaylar gelmeye başladı.

2 Bin TL’ye kadar olan borçlar siliniyor!

İcralık borçlara devlet desteği

Devlet tarafından açıklanan bilgilere göre özellikle borcu icralık olan kişilerin borcu silineceğine dair destek paketi açıklandı. 5 milyona yakın kişinin 2 bin TL’ye kadar olan borçlarının icradan düşeceği açıklandı. Özellikle elektrik parası, su parası, doğalgaz parası gibi temel ihtiyacın karşılayacak gücü olmayan vatandaşların borcunun silineceği açıklandı. Bir milyona yakın kişinin varlık yönetim şirketine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra borçlarının devlet tarafından üstlenileceği belirlendi.

Bakan Nebati tarafından yapılan açıklamaya göre:

“Kamu maliyesine yük getirmeden olan borçların silinmesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketi ve işletme hesabına göre defter tutan şirketler alacaklı tarafı oluşturmaktadır. Borçlular ise gerçek kişiden oluşmaktadır. Gelecek kampanyayla ilgili vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icrayı borç yükünden kurtaracak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyinde olan vatandaşların icralık borçları silinecek” denildi.

Devlet tarafından hazırlanan yasa tasarısı eğer meclisten geçerse çıkarılarak yürürlüğe girecek.

İcralık borçlara devlet desteği verilecek

Devlet tarafından açıklanan son bilgiye göre borcunu ödemekte zorlanan dar gelirli vatandaşın icralık borçlarına devlet desteği verileceği açıklandı. Verilecek destek ile ilgili ayrıntılar henüz gelmedi. Konuyla ilgili detaylı bilgi geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.