Borç ödemekte zorlananlara müjde! Yeni borç yapılandırması mı geliyor?

Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz sebebiyle esnaf ve sanatkarlar borcunu ödemekte zorlanıyor. Hal böyle olunca bankalardan borç yapılandırması talebi isteyen esnaf ve sanatkarın sesi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu başkanı oldu.

Borç ödemekte zorlananlara müjde! Yeni borç yapılandırması mı geliyor?

Borç ödemekte zorlanan kişiler için müjde geldi mi? Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yeni bir açıklama geldi. Borcu olan vatandaşlar için yeni bir yapılandırma isteğini belirtti.

Borcu olan esnafa müjde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı tarafından sıfır faizli ve uzun vadeli yeni bir yapılandırma isteğini belirtti. Palandöken tarafından yapılan son açıklamada salgından sonra ekonomik yönden etkilenen esnafın birikmiş kredi, SGK ve vergi borcunu ödeyebilmesi için yeni borç yapılandırması istediklerini belirtti.

Borç yapılandırma

Yaklaşık olarak iki milyonu geçen esnafın birikmiş borçlarını ödeyebilmesi için sıfır faizli ve uzun vadeli yapılandırmanın şart olduğu aktarıldı. Esnafa sicil düzenlenmesi sağlanarak nefes kredisi verilmesi gerektiği ifade edildi. Dünya genekinde kendini gösteren enerji krizinin Türkiye’ye yansıması akaryakıt, iş yeri kirası, elektrik ve doğalgaz gibi girdi maliyetlerini ardırdığını vurgulayan Palandöken tarafından hem kamu bankalarının hem de özel bankaların esnaf ve sanatkarlar için düşük faizli kredi imkanı sunmaları gerektiğine değinildi.