Borç kapatma kredisi alacaklar dikkat!

Son zamanlarda yaşanan salgın gibi birçok olumsuz durumdan dolayı kredilere başvurlar bir hayli arttı. Birkaç baknada bu sorunun önüne geçmek ve borçları tek bir çatı altına toplamak için borç kapatma kredisini çıkardı. Borç Kapatma kredinin ayrıntıları için haberimize devam edebilirsiniz.

Borç kapatma kredisi alacaklar dikkat!

Borç kapatma kredisi alacaklar dikkat!

Halk bank yeni çıkan yasaya göre vatandaşlara yüksek oranda kredi verip tüm borçlarını kapatmalarını sağlayacağını duyurdu. Uygulama için hazırlanan kredi ile vatandaş tüm borçlarını kapatıp tek bir noktada toplanan krediyi ödeyecek. Yapılacak olan borç kapatma kredisi için yaklaşık olarak 500 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunulacaktır. Belirlenen borç kapatma kredisine yaklaşık olarak 36 ay vadeli şekilde kredi imkanı sunulacak. Bu krediyi alan kişinin belli bankalarda borcu olması ve bu borcu 3 aylık bir süreçte ödememiş olması gerekir. Bu krediye sahip olmak için bankaların sunduğu vermiş olduğu kredi alım formunu doldurup borç kapatma kredisi almak istediklerini belirtmelidir. Borç kapatma kredisinin geri ödemesi ise bankaya göre değişiklik gösterip genel olarak ilk 3 ay ödeme yapılmayacak. Ödeme sürecinde kişinin tekrar aksatma ve ödeme durumunda 90 gün ödenmemiş bir borç kapatma kredisi için adli işlem başlatılır. Şube ve internet bankacılığı üzerinden başvuru yapıp en kısa sürede krediye sahip olabilirsiniz.

Borç kapatma kredisi nasıl alınır? 

Borç kapatma kredisini sadece çalışanlar değil emekli vatandaşlar içinde belli bir miktara kadar borç kapatma kredisi alınabilir. Başvuru yapacak kişinin başvuru şartlarını karşılayıp en yakın banka şubesine yada evde internet bankacılığı yardımı ile kolaylıkla başvuru yapılabilir. Borç kapatma kredisi sadece Halk bank değil Ziraat bankası, Akbank, ING bank ve Kuveyt Türk Bankası gibi birçok bankanın verdiği bir hizmettir. Ayrıca kişinin borç tutarı ne kadar ise bunu belirleyip bu miktarda borç kredisi alabilir. Borç kapatma kredisi en az 10 bin TL olarak verilip en fazla 500 bin TL olarak verilir. Bu kredinin geri ödeme oranı da yine faiz oranları ile daha yüksek olacaktır. Borç kapatma kredisi aldığınız bankaya göre değişip genelde faiz oranı %1.53 olarak belirlenmiştir. Borç kapatma kredisi almak için ilk şart kişinin düzenli bir gelire sahip olmasıdır. Bu gelire ait olan bir belge ile başvuru yapıp kısa sürede olumlu cevap alabilirsiniz.

Etiketler