BOJ/Adachi: Salgın sürecinden sonra enflasyonda canlanma görebiliriz

BOJ Yönetim Kurulu üyesi Seiji Adachi, Kovid-19 salgını sonrasındaki süreçte Japonya'da enflasyonun canlanabileceğini açıkladı.

BOJ/Adachi: Salgın sürecinden sonra enflasyonda canlanma görebiliriz

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu üyesi Seiji Adachi, Kovid-19 pandemisi sonrasındaki süreçte Japonya'da enflasyonun canlanabileceğini açıkladı. Adachi, salgın sonrasındaki dönemin Japon şirketleri için fiyatları artırma fırsatını doğurabileceğini ve BOJ'un yüzde 2 hedefini başarabileceğini aktardı.

Koronavirüs salgını geride kaldıktan sonra tüketicilerin katma değerli hizmetlere daha çok ödeme yapmaya istekli olabileceklerini belirten Adachi, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Tüketicilerin bu istekliliği şirketlere daha yüksek kaliteli hizmetler için daha fazla para talep etme şansı verebilir ve böylece salgın sonrasındaki dünya BOJ'a yüzde 2 enflasyon hedefini yakalamak için büyük bir şans sunabilir.

Adachi, BOJ'un ekonomideki atıl kapasitenin tüketilmesi ve toplumun fiyat artışlarına daha toleranslı hale geleceği bir ortamın oluşabilmesi için ultra gevşek para politikasını sürdürmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Açıklamasında BOJ'un pandemi dönemi yardım programlarını eylül ayından sonra da sürdürüp sürdürmemeye karar verirken şirketler için fonlama şartlarındaki değişiklikleri de hesaba katması gerektiğini belirten Adachi, "Bazı şirketlerin fonlamaya yönelik problemlerle karşılaşmaları olasılığını göz ardı etmemeliyiz. Gelecekteki fonlama gelişmelerini dikkatli şekilde irdelerken, yardım programları konusunda ne yapacağımızı da ayrıntılı olarak tartışmalıyız." dedi.

Etiketler