Moody's: Artan enflasyon ECB için politika zorlukları yaratıyor

Moody's tarafından yapılan açıklamaya göre, inişli çıkışlı toparlanma ve artan enflasyon ECB için politika zorlukları yaratıyor.

Moody's: Artan enflasyon ECB için politika zorlukları yaratıyor

Moody's, Avrupa Merkez Bankasının oldukça destekleyici para politikasını yıllarca devam ettirme ihtimalinin olmadığını savundu.

Moody's Başkan Yardımcısı Madhavi Bokil tarafından bugün yayınlanan raporda şu tespitlerde bulundu:

Avrupa Birliği genelinde yüksek seviyedeki maliye ve para politikası desteğine rağmen, toparlanmanın gücü ve enflasyon düzeylerinin farklılaşması, toparlanmalar için bir zemin oluşturabilir.

Euro Bölgesi genelinde ayrışan büyüme ve enflasyon trendleri ECB'nin ortak bir para politikası ayarlamasına karşı zorluklar yaratacaktır.

Yılın geri kalanında ve 2022'nin büyük bölümünde enflasyon verisinin dalgalı bir seyirde olmasını bekleyen Moody's, ekonomik faaliyetler normale döndüğünde, tek seferlik fiyat artışlarının enflasyon verisine etkisinin nispeten azalacağını ve 2022 yılının ikinci yarısında enflasyon oranının zayıflamaya başlamasının da ihtimaller arasında bulunduğunu aktardı.

Moody's, yayınladığı raporda Yunanistan, Portekiz, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin 2019'daki ekonomik aktivite düzeyine dönmelerinin Almanya ve Fransa'ya göre daha uzun sürebileceğini belirtti.

Etiketler