BlockFi, 700 dolar yerine 700 BTC yatırdı!

BlockFi platformu, görülmemiş bir hataya imza attı ve 700 dolar yerine 700 BTC yatırdı.

BlockFi, 700 dolar yerine 700 BTC yatırdı!

Başta Bitcoin dahil olmak üzere kripto paralara faiz vermesiyle bilinen BlockFi platformu, görülmemiş bir hataya imza attı ve kullanıcılarına vermesi gerekenin çok üstünde Bitcoin dağıttı. Bir hesaba 700 BTC yatırıldığı belirtilirken, işletmenin, dağıtılan fazla Bitcoin’leri geri almak için müşterilerle iletişimde olduğu belirtildi.

Mart ayında yapılan “trade” promosyon yarışmasında belirli bir seviyenin üzerine ulaşabilen kullanıcılar için fazladan Bitcoin ödülleri verildiği fakat bazı kullanıcıların hesaplarında olması gerekenden çok daha fazla BTC ödülü gördükleri öğrenildi.

BlockFi’dan konu hakkında atılan tweet’te de şu ifadeler kullanıldı:

Mart ayı trade promosyonuna katılan bazı kullanıcıların işlem geçmişlerinde hatalı bir bonus ödemesi tespit edilmiştir. Ekibimiz sorunun düzeltmesi üzerinde çalışıyor ve uygun miktarlar kısa süre içinde hesaplara yansıtılacak.

Ya hukuki işlem ya 1000 dolar GUSD
Bazı müşterilerin ise hesaplarına olması gerekenden fazla BTC yattığını fark etmedikleri ve fonlarını çektikleri belirtilirken, BlockFi şirketinin ise bu kişilere “Hukuki işlem başlatırız” tehdidinde bulunduğu fakat hemde da yapılan hatadan ötürü 1000 dolarlık GUSD (Gemini Dolar) önerdikleri de aktarıldı.

Yarışmaya katılmayanlara da bloke

Yarışmaya katılmayan kullanıcıların hesaplarından da fon çekimine izin verilmediği bildirildi. Ancak bu engelin, fazla BTC ödülüyle ilgili olup olmadığı ise kesinlik kazanmış değil.

Reddit’te konu hakkında tartışma açılması üzerine BlockFi sözcüsü yapmış olduğu açıklamada, hesaplarına fazladan BTC yatan müşteri sayısının 100’den az olduğunu ve bazılarıyla iletişime geçildiğini söyleyerek, yine bazı fon çekim işlemlerinin de askıya alındığını belirtti.

700 BTC gelen de var

Bazı kullanıcılar ise yapmış oldukları açıklamalarda kendilerini çok miktarda BTC geldiğini ve bu durumu “referans ödülü” olarak düşünerek fonları soğuk cüzdana çektiklerini belirttiler. Verilen bilgiye göre, Mart ayındaki trade yarışmasından önce BlockFi, bir de referans ödül yarışması düzenlemişti fakat burda dağıtılan ödül miktarı çok daha azdı.

Reddit’te paylaşılan ekran görüntülerinde bir tane hesaba 700 Bitcoin yatırıldığı da görüldü. Ancak BlockFi’ın bu fonu geri çekebildiği belirtildi.

Bir kullanıcı ise hesabına 5 BTC geldiğini ve bunları soğuk cüzdanına çekebildiğini yazdı.

Etiketler