Bitcoin'de yükseliş sürecek mi?

Nisan ayı ortasından itibaren düşüşe geçen ve yüzde 56nin üstünde değer yitiren Bitcoin, 9 gün peş peşe yükselerek yüzde 35 yükseldi. Ancak alt coinler bu yükselişe ayak uyduramadı.

Bitcoin'de yükseliş sürecek mi?

Bayram dönüşü piyasalar, haftanın ilk yarısını bir hayli dar bantta tamamladı. Borsa ve döviz cephesinde en sert fiyat hareketleri perşembe günü yaşandı. Bunda Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba akşamı yapmış olduğu faiz toplantısı sonra yapmış olduğu açıklamalar etkili oldu.

Fed başkanı Powell’ın tahvil geri alım programında bir takvimin belirlenmediğini ve toparlanma tamamlanana kadar para politikasının destekleyici kalmaya devam edeceğini söylemesi piyasalarda risk iştahını bir süredir arttırmaya devam ediyor.

Haftanın tamamı incelendiğinde en sert fiyat hareketi kripto paralarda yaşandı demek yanlış olmaz. 2021 Nisan ayı ortasında 65 bin dolar sınırını neredeyse aşarak üst üste rekorlar kıran Bitcoin, hem Elon Musk’ın açıklamaları hem de Çin’den gelen haberlerle yönünü aşağı çevirmişti.
2021 Mayıs ayında satışların hızlanmasıyla Bitcoin, 22 Haziran’da 28500 dolara kadar gerilemişti. Bitcoin’de yaşanan bu çöküş genele yayılmış ve pek çok altcoinde tam manasıyla yıkım yaşanmasına neden olmuştu. Kripto paraların son zamanlarda kırılgan bir yapıda hareket etmesinin temelinde haber kaynaklı spekülasyonlara çok açık olması yatıyor.

Amazon Kararsızlığı Piyasayı Yükseltti

Amazon haberleri ile birlikte piyasaların hareketlenmesi ve yaklaşık 10 bin dolar yukarı atmasının ardından Amazon'dan gelen yalanlama haberi ile birlikte geri çekilmeler yaşansa bile hâlâ 40 bin dolar üzerinde tutunmaya devam ediyor.

Haberin yapıldığı TSİ 20:00 saatinde ise 41277 dolardan işlem görmeye devam eden BTC. Dominans oranında da yükselmeye devam ediyor. Hızlı ataklar yapmasının genelde altcoinlerin ezilmesine sebep oluyor. 

BTCUSD:BNN Bitcoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 26075.5
En yüksek 26242
En düşük 25920
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler