Yangın bölgelerinde borçlar ertelenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde açıklama yaptı. Hiçbir yurtdaşın mağdur edilmeyeceğini belirten Erdoğan, acil gereksinimlerin giderilmesi için 50 milyon ödenek sağlandığını duyurdu.

Yangın bölgelerinde borçlar ertelenecek!

Yangında evleri kullanılamaz hale gelen yurttaşlarımıza yeni konutlar inşa edip vereceğiz. Yanan ve hasar gören evlere de kira yardımı verilecek.

Bölgedeki yangınlarda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yangından etkilenen 334 vatandaşımıza tıbbi müdahaleler derhal yapılmış ve hemen hepsi taburcu edilmiştir. Manavgat'ta ilk tespitlere göre de 16 mahalle yangından zarar gördü. 320 büyükbaş, 3 000 küçükbaş, 4 bin kanatlı hayvan telef oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Yangından etkilenen tüm alanlar afet bölgesi ilan edildi. Acil ihtiyaçları karşılayabilmek için 50 000 000 TL ödenek gönderildi. Afet bölgesinde vergiler de ertelenecek, SGK primleri ertelenecek, esnaf kredi ödemeleri ve faizsiz esnaf kredisi verilecek. Bir ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacak. Hedef bir yıl içerisinde yanan evleri bir kez daha yapmak 

Elektrik sıkıntısı yaşanan 35 köyden, tedbiren kesintisi süren 12'si hariç diğerlerine de elektrik verilmiştir. Su kesintisi olan mahalle sayısı 25'ten 15'e düşürülmüştür. Çadırdan beslenmeye her türlü araç gereç afetzedelerin emrine sunulmuştur.

Anayasamızın 169. maddesine göre, yanan alanlar başka amaçla da kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır. Yanan her yeri fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak görevimizdir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade etmeyecek, her türlü zararlarını karşılayacağız.

Etiketler