Bitcoin'de kontrolü ayılar ele aldı

Cum günü tamamen ayıların eline geçen bir piyasa olduğunu öne süren piyasa analistleri biraz detaylı bakıldığında etkisini beklendiği gibi gerçekleştiremedi.

Bitcoin'de kontrolü ayılar ele aldı

4 Haziran tarihinde toplamda 15.530 adet Bitcoin'in opsiyon sözleşmesinin vade sonuna geleceğiz. Bu kontratların açık pozisyonların karşılığı ise 575 milyon dolar ediyor. Boğalar, hali hazırda Mayıs ayında yaşanan yüzde 35 den fazla düzeltme sebebiyle hâlâ çok güçlü durumda değil. Bu durumda çoğu alım opsiyonun önemi eskisi kadar öneminin kalmaması anlamına geliyor.

Fiyattaki bunca düşüşe rağmen Bitcoin aktif arzı, son 5 yılın en dip seviyelerinde geziyor. Bitcoin arzının yüzde 45'lik bir kısmı, geride bıraktığımız iki senede hiç hareket ettirilmemiş durumda.

Bu durum 2019 yılına kadar Bitcoin almış yatırımcıların fiyatlar 60.000 doları aşmasına karşın satış yönünde pekte istekli olmadığını gösteriyor. Satış tarafında isteksiz olan holder yatırımcıların beklentisinin genelde 100.000 dolar seviyeleri olduğu biliniyor.

Bitcoin madencileri ise 40.000 dolar altından satış yapmayacaklarını gayrı resmi kaynaklar ile konsesyum oluşturarak kendi içlerinde bildiri yayınladıklarını sosyal medya platformu Reddit'de konuşmuşlardı.

 Öte yandan teknik analistler, 34.000 dolar dolayında olan 50 haftalık üssel ortalamanın hâlâ ciddi bir destek olduğu konusunda ısrar ediyorlar. Dijital para piyasaları, mevcut durumda hayli korku dolu günler geçiriyor atılan bir twit ile  2 - 3 bin dolar düşüş ve çıkış yaşayan piyasalar yatırımcıların korku işlemleri yaptığını gösteriyor.

Etiketler