Evergrande, iflastan kurtulacak mı? Evergrande, hisse satışına devam ediyor

Çinli emlak devi Evergrande, yerel yönetimden acil destek istediğini açıkladı.

Evergrande, iflastan kurtulacak mı? Evergrande, hisse satışına devam ediyor

Evergrande Group yöneticilerinden Hui Ka Yan, yerel hükümetten acil yardım istediklerini duyurdu.

Çok ciddi mali sıkıntılar geçiren Evergrande şirketinin nasıl düze çıkartılabileceği ve iflastan kurtulabileceği ile ilgili konularla ilgili Guangdong eyaleti tarafından, şirketin risk yönetimini denetlemek ve iç kontrollerini güçlendirmek için bir ekip oluşturduğunu ve şirkete bu yolla destek olunabilir mi? diye kontroller sağlanacağını açıkladı.

Asya'da piyasalarında bugün geç saatlerde yaşanan gelişme sonrası, Evergrande’nin Hong Kong Borsasına yapmış olduğu bir müracaatta "grubun finansal yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etmek için yeterli kaynağa sahip olacağına dair bir garanti olmadığını" açıklamasının ardından geldi.

Ortalama olarak toplam borcu 300 milyar dolardan fazla olan şirket ödeme planı hazırladığını açıkladıktan sonra 6 Kasım’da vadesi gelen 82,5 milyon dolarlık kupon ödemesini yapamamış ve piyasalarda 82.5 milyon dolarlık ödemesini yapamamış ve ardından tüm dünya piyasalarının gündemini uzun bir süre meşgul etmişti.

Evergrande İflas Etti Mi?

10 Kasım gecesi piyasada şok etkisi yaratan ve Evergrande iflas etti. Haberlerinin ardından ve tüm dünyada krize neden olan iflas bayrağı haberi daha sonra yalanlanmış ve kupon ödemelerini yapabilmek için hisse satışına başlanacağı duyurulmuştu.

İlk hisse satışının ardından Evergrande patronun yüzde 6'lık bir ortaklık payı azalırken şirketin kupon ödemelerinden 2 tanesi yapılıp temerrüte düşürülmekten kurtulmuştu.

Etiketler