Aralık kuraklık desteği hesaplara yattı mı? Kuraklık desteği ne zaman ödenecek?

Çiftçiler için önemli ödeme kalemleri içerisinde bulunan Kuraklık desteği hesaplara yattı mı? Kuraklık desteği ne zaman ödenecek?

Aralık kuraklık desteği hesaplara yattı mı? Kuraklık desteği ne zaman ödenecek?

Çiftçiler için önemli ödeme kalemleri içerisinde bulunan Kuraklık desteği hesaplara yattı mı? Kuraklık desteği ne zaman ödenecek? Aralık ayına girdiğimiz bu dönemlerde kuraklık desteği ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı araştırılmaktadır. Devlet tarafından çiftçilere verilen destek ödemeleri arasında önemli bir destek ödemesi de kuraklık desteği olmaktadır. Peki, Aralık Kuraklık Desteği hesaplara yattı mı? İşte, detaylar…

Kuraklık desteği hesaplara ne zaman yatırılacak? Aralık kuraklık desteği ne zaman yatar? Çiftçilere kuraklık desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı araştırılmaktadır. Bildiğiniz gibi Kuraklık desteği Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde resmi kaydı bulunan çiftçilere verilecektir. Çiftçilere verilen kuraklık desteği bildiğiniz gibi dekar başına farklılık göstermektedir. Peki, Aralık kuraklık desteği hesaplara yattı mı?

Kuraklık desteği ne zaman ödenecek?

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karara göre kuraklık sebebiyle %30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere devlet tarafından kuraklık desteği ödenecektir. Kuraklıktan dolayı ekimlerinden verim alamayan çiftçileri sevindiren yardım devlet tarafından verilmektedir. Çiftçi kayıt sistemine kaydı bulunan ve kuraklık yaşayan çiftçilere ödenen kuraklık desteği hesaplara ne zaman yatırılacağı sorgulanmaktaydı. Bildiğiniz gibi destekleme ödemesi yetersiz yağış alan yerlerde kuru şartlarda ekim yapmış olan buğday, arpa, çavdar, yulaf, nohut ve mercimek ürünlerinde %30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere ödemesi yapılacaktır.

Kuraklık desteği ne kadar?

Devlet tarafından verilen kuraklık desteği ne kadar? Çiftçilere verilen kuraklık desteği dekar başına farklılık gösterse de dekar başına 30 TL ile 100 TL arasında farklılık göstermektedir. Desteklemeden yararlanacak olan kişiler yaşanılan yere göre verim kaybı oranları, meteoroloji, TARSİM Kayıtları ve İl/İlçe Hasar Tespit Komisyonu tarafından kayıtlar dikkate alınarak belirlenecektir.

Aralık kuraklık desteği hesaplara yattı mı? Kuraklık desteği ne zaman ödenecek? - Resim : 1

Kuraklık desteği ne zaman yatacak?

Kuraklık desteği illerin tarım müdürlükleri tarafından farklı tarihlerde hesaplara yatırılacaktır. Aralık ayının ortalarına göre hesaplara yatırılması beklenen kuraklık desteği doğrudan çiftçilerin hesabına yatırılacaktır. Bu destekten faydalanmak için ekstra bir şey yapmanıza ve ekstra bir başvuruda bulunmanıza gerek yoktur. Kuraklık desteği alan çiftçiler bir nebze de olsa yaşadığı zararı bu şekilde kapatabilecektir. Konuyla alakalı net bir tarih geldiği zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.