Bitcoin madencisi Greenidge kritik davayı kazandı!

Kripto madencilik yatırımlarıyla adından söz ettiren Greenidge, kendisine açılan davayı kazandı! Kömür atıklarının yakımından enerji üreten Greenidge, Bitcoin madenciliği için derin bir nefes aldı!

Bitcoin madencisi Greenidge kritik davayı kazandı!

Atık kömürlerin yakımı sayesinde elde ettiği enerjiyle Bitcoin madenciğine yatırım yapan Greenidge Generation Holdings, kendisine açılan davayı kazandı! Madencilik çalışmalarını durdurması istenen ve birçok kişi tarafından eleştiriye maruz kalan Geenidge, sunduğu gerekçelerle davayı kazanmayı başardı.

Atık kömür yakımı nedeniyle doğaya karşı verdiği tahribat nedeniyle eleştirilere maruz kalan Greenidge, gölün suyunun ve havasının yapılan işlemlerden dolayı etkilenmeyeceğini kanıtlayarak davanın kazanılmasını sağladı. Kripto paralara karşı sert tavırlarıyla ön plana çıkan Elizabeth Warren ve New York Eyalet Meclisi Çevre Koruma Komitesi üyelerinin açtığı davayla uzun süredir boğuşan Greenidge, kendisi adına son derece önemli olan davayı kazanmayı başardı.

Yatırımlar daha da büyüyecek!

Seneca adındaki göle yakınlığı nedeniyle çevreciler tarafından sıkça gündeme gelen olay davanın sonuçlanmasıyla son buldu. New York Yüksek Mahkemesi yargıcı olan Daniel J. Doyle, 33 çevreci grubun dilekçelerini okuduğunu belirtirken alınan kararın herhangi bir probleme neden olmayacağını vurguladı. Kripto madencilik yatırımlarıyla ünlü Greenidge, kazanılan davanın ardından atık yakım bölgelerinde yeni inşaat izinlerini de bu şekilde almış oldu.

Gündem yaratan dava hakkında açıklama yapan Yargış Doyle, Greenidge, projede inşaata başlamak için gerekli tüm onayları aldıktan sonra iyi niyetle hareket etmiştir" dedi ve öne sürülen iddiaları yok saydı.

Geçmişte kendisine açılan beş davayı kaybeden Greenidge ise kazandığı davayla derin bir nefes aldı. Greenidge şirketinin elde edilen enerjiyle kripto yatırımların artırması bekleniyor.