Bitcoin lobisi Washington'da başarısız oldu

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Joe Biden'in altyapı planında yer alan Bitcoin ve diğer dijital para birimleri için vergi kurallarını değiştirmeye yönelik tüm girişimleri engelledi.

Bitcoin lobisi Washington'da başarısız oldu

Bitcoin tökezliyor ve Washington'dan gelen en son haberler sorumlu olabilir. Geçen Salı, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, ABD altyapı yasasında yapılacak herhangi bir değişikliği reddetti. Birkaç hafta önce Senato, köprülerin, yolların ve temiz suyun arıtılması da dahil olmak üzere çok çeşitli projeleri finanse etmeyi amaçlayan iki taraflı bir altyapı yasasını kabul etmişti.

Bu projeyi finanse etmek için Bitcoin gibi dijital varlıklara sahip olanlar artık dahil edilecek. Sonuç olarak, komisyoncular olarak adlandırılan tüm yapıların artık müşterileri adına Birleşik Devletler Federal Vergi Servisi'ne (IRS) form göndermeleri gerekecekti. Kripto borsalarına ek olarak, Madenciler, Pay Sahipleri ve Merkezi Olmayan Finans (DeFi) protokolleri de etkilenecek. Tahminler, bunun 28 milyar dolara kadar vergi geliri elde edebileceğini gösteriyor.

Kripto alanı için gerileme

Bu gereksinimler, Coinbase veya Binance gibi merkezi borsalar için kesinlikle karşılanabilir. Bununla birlikte, Coin Center gibi kripto lobi grupları, aracının yeni tanımının çok geniş olduğunu savunuyor. Coin Center, aracının yeni tanımının blok zincirindeki işlemleri işlemekten sorumlu olanları da içerdiğini eleştiriyor.

Lobi, sorunu, Bitcoin madencileri, bahisçiler ve özellikle merkezi olmayan protokollerin IRS'nin ihtiyaç duyduğu tüm verileri almasının imkansız olacağı gerçeğinde görüyor. Blok zincirlerinin ve kripto para birimlerinin merkezi olmayan ve takma adlı doğası göz önüne alındığında, lobisine göre bu aktörlerin bu gereksinimlere uyması imkansız olacaktır. Veri koruma grupları bu görüşü destekledi ve yasayı artan finansal gözetim için bir arka kapı olarak tanımladı.

Kripto lobisinin önceki bir önergesi, 87 yaşındaki Alabama Senatörü Richard Shelby tarafından bloke edildikten sonra Senato'da en son başarısız olmuştu . Biden yönetimi altında Hazine Bakanlığı bildirildi bunun olacağını belirtti iken uygulamadığı madenciler için vergi raporlama gereksinimlerini ve benzeri , kripto lobi grupları ve Coinbase vergi şefi vardır görüşüne Temsilciler Meclisi yasa tasarısı değişti gerektiğini söyledi.

 q

Etiketler