Bitcoin kasımda 98 bin dolar olacak mı?

Bu ay baş döndürücü bir Bitcoin rallisi mi geliyor? En azından, S2F modeli kripto para birimini bir ay yolculuğuna gönderen PlanB buna ikna oldu.

Bitcoin kasımda 98 bin dolar olacak mı?

İlk satış baskısından sonra, kripto piyasasında ayın başlangıcı hafif. Bitcoin (BTC) günlük yüzde 1.5 artışla 62.264 USD'den işlem görüyor. Ethereum (ETH), BinanceCoin (BNB) ve Cardano (ADA), baskıya girdiği anda yüzde 0,4'e varan minimum kayıplarla hala kararsız. Yüzde 1,1'lik bir fiyat indirimi ile XRP çok daha net bir şekilde yol veriyor. Buna karşılık, Solana (SOL) neredeyse yüzde on bir artışla tekrar rekor seviyeye doğru ilerliyor. Alt sıralar da haftaya iyi başladı. Polkadot (DOT) dört, Dogecoin (DOGE) 1,5 puanlık bir artış kaydetti. Mem madeni para yüzde dokuzun biraz altında yeşil renkte; haftalık bazda, kripto para biriminin değeri yaklaşık yüzde 100 arttı.

 Bitcoin koparma S2F modeli teste tabi tutuldu

Şu anda Shiba Inu'da gösterdikleri gibi korkunç fiyat artışları bu ölçüde olağandışı, ancak imkansız değil. Meme-Coin neredeyse bir anda bir ayda yaklaşık 40 milyar ABD doları değerinde bir piyasa değeri yarattı. Bazen karmaşık bir teknik incelemeye, bir kullanım örneğine, çok sayıda Github girişine ve test ağına ihtiyacınız olmaz. Kıvılcım ateşlendiğinde, Reddit gibi sosyal kanallarda bir ralli kendiliğinden başlayacak.

O zamandan beri birkaç boğa döngüsü geçmiş olsa bile Bitcoin de hiçbir şeyde durmadı. Ünlü tüccar PlanB ve onun stok akış modeli (S2F) yolunu bulursa, bir sonrakinin kapıyı çalması gerekir.

Kasım ayında 98.000 ABD doları: Bu, muhtemelen Bitcoin için en çok alıntı yapılan fiyat hesaplama yöntemi olan S2F modelini geliştiren PlanB'nin temkinli değerlendirmesidir. Altın gibi hammaddeler için geliştirilen model, blok ödülünün döngüsel yarıya indirilmesine dayalı olarak BTC değer artışını belirleyecek şekilde en büyük kripto para birimine uyarlandı. Kısacası: Bir mal ne kadar kıtsa, bu durumda Bitcoin, stok-akış oranı o kadar yüksek olur.

Model, oldukça yüksek bir dalgalanma aralığı açık bıraksa da, oldukça kesin özellikler verir. En son yükseliş eğilimi nedeniyle, Bitcoin modele göre programa geri döndü. Bu muhtemelen PlanB'nin Kasım ayı tahminini 98.000 ABD Doları'na indirmesine neden oldu. Hodler'ın 100.000 ABD doları için biraz daha beklemesi gerekecek, ama çok da uzun değil. Aralık ayı için PlanB, 135.000 ABD dolarına bir artış öngörüyor.

Cesur bir tahmin: Böyle bir değere ulaşmak için piyasa kapitalizasyonunun 2,5 trilyon ABD dolarına çıkması, yani 1,3 trilyon ABD doları daha artması ve dolayısıyla iki katından fazla büyümesi gerekir. Bitcoin'in yazın en düşük seviyesi olan 30.000 ABD dolarından son zamanlarda belirlenen rekor seviyeye çıktığı en son yükseliş eğilimi bile, para birimine “sadece” yaklaşık 700 milyar ABD doları aktı. 

Bu yüzden sıkı olmalı. Model birçok kez test edildi, ancak geçmişe bakıldığında şaşırtıcı derecede hassas olduğu kanıtlandı. Ancak bir noktada, belki henüz değil, ancak en geç birkaç yıl içinde model tamamen kontrolden çıkmakla tehdit ediyor. 

Etiketler