Bitcoin işlem hacminin yüzde 51'i sahte!

ABD haber medyası Forbes, kripto alanında yıkama ticareti hakkında kurum içi bir analiz yayınladı. Teşhis: Bitcoin işlem hacminin yüzde 51'i "sahte". Fakat rakamlar ne kadar güvenilir?

Bitcoin işlem hacminin yüzde 51'i sahte!

ABD haber medyası Forbes, kripto alanında yıkama ticareti hakkında kurum içi bir analiz yayınladı. Teşhis: Bitcoin işlem hacminin yüzde 51'i "sahte". Fakat rakamlar ne kadar güvenilir?

Forbes tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Bitcoin ticaret hacminin şirket içi analizine dayanıyor. Belirtilen Bitcoin işlemlerinin yaklaşık yüzde 51'i sahte...  Haberde, “157 kripto borsasının yeni bir Forbes analizi, günlük bildirilen Bitcoin işlem hacminin yüzde 51’inin büyük olasılıkla sahte olduğunu gösteriyor” diye başlıyor. Ve dahası: “Sektördeki en saygın araştırma firmaları arasında bile günlük Bitcoin hacmini hesaplamak için evrensel olarak kabul edilmiş bir yöntem yok.” denildi. 

Diğer şeylerin yanı sıra, CoinGecko veya CoinMarketCap gibi kripto market sitelerinden farklı bilgilere atıfta bulunuluyor. Ancak rapor ve dayandığı çalışma, kripto alanından sert eleştirilerle karşılandı.

 Forbes metodolojisi mercek altında 

Çünkü kurum içi Forbes analizinin metodolojisi arzulanan çok şey bırakıyor. Para teorisyeni ve Deutsche Bank'ta Dijital Varlık ve Para Birimi Stratejisi Başkanı Alexander Bechtel, çalışmayı daha yakından inceledi.

 Bitcoin işlem hacminin yüzde 51'i sahte! - Resim : 1

Makale, bir borsanın kendi ülke düzenleyicisi (varsa) ve internet trafiğine dayalı ve bir borsadaki çalışan sayısına göre tahmin edilen hacim ölçümleri dahil olmak üzere 10 faktöre dayanan tescilli bir metodolojiye dayalı belirli “hacim indirimleri” uyguladığını açıklıyor. Buna göre nispeten az kullanıcı ve çalışanı olan borsalar genellikle Bitcoin işlem hacmi konusunda bu kadar hassas olmamakla suçlanıyor.

Bechtel çok önemli bir soru soruyor: "Kötü düzenlenmiş bir borsanın %5, %10 veya %15 çok fazla işlem bildirdiği anlamına gelip gelmediğini nasıl anlarım? Şuna dikkat çekiyor: "%51'lik bu yanlış doğruluk, aslında Forbes gibi profesyonel bir medya ajansının seviyesinin altında."

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler