Crypto.com'un UEFA ile sponsorluk anlaşması iptal edildi!

Kripto borsası Crypto.com, UEFA Şampiyonlar Ligi ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından son anda çekildi. Anlaşma, Futbol Federasyonu tarihindeki en büyük anlaşmalardan biri olacaktı.

Crypto.com'un UEFA ile sponsorluk anlaşması iptal edildi!

Futbol derneği UEFA ile Singapurlu kripto borsası Crypto.com arasındaki ortaklık tabiri caiz ise patladı. Sportbusiness'a göre, UEFA böylece tarihteki en büyük sponsorluk ortaklıklarından birini kaçırdı. Crypto.com, Futbol Federasyonu ile beş yıllık bir anlaşma için 495 milyon dolar ödeyecekti.

Aslında Crypto.com'un Rus gaz üreticisi Gazprom'un bıraktığı reklam alanını doldurması gerekiyordu. Bu dernek ise Ukrayna savaşı sırasında ayrılmıştı.

Crypto.com'un anlaşmadan çıkmasının nedenleri henüz bilinmiyor. Ancak son zamanlarda, kripto piyasasındaki durum nedeniyle borsa önemli gelir kaybetti ve muazzam pazarlama giderleri nedeniyle defalarca eleştiriye uğradı.

Aslında kripto borsası, Kasım ayında Katar'daki Dünya Kupası'na da sponsor oluyor. Bu anlaşmanın da patlayıp patlayamayacağı görülmeye devam ediyor.

Kripto piyasalarındaki düşüş ekonomiyi etkiliyor!

Kripto piyasaları dalgalı seyirle devam ediyor. Piyasalarda yaşanan bu dalgalı seyir birçok yatırımcıyı piyasadan uzaklaştırmış durumda. Hatırı sayılır yatırımcının piyasalardan çıkmasıyla birlikte komisyonculuk ve piyasadan getiri sağlayan birçok firmanın da gelirleri düşmüş durumda. Bu gelir düşüşü ile birlikte önce personel çıkartma yoluna giden kripto borsaları şimdi ise reklam giderlerini kısma kararı aldı. Çünkü kripto paraların ve piyasaların kötü şöhreti reklamların önüne geçmeye başladı. 

Son dönemde kripto borsalarında yaşanan gelir kayıpları yeni kampanyalara neden oluyor. Örneğin minumum işlem hacimleri düşürülüp air drop sayıları artırılsa bile birçok kripto borsası bu kampanyalardan istediği getiriyi elde edemiyor. Bu da birçok konuda olduğu gibi kemer sıkma politikalarını beraberinde getiriyor. 

Son olarak UEFA'nın Katar'da bu sene sonunda düzenleyecek olduğu Dünya Kupası etkinliğinde ana sponsor olarak yer alması beklenen ve bu sponsorluk anlaşması ile birlikte 5 yıllığına 495 milyon dolarlık bir ödeme yapması beklenen Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com'un ihaleden son anda çekilmesi UEFA'nın planlarını adeta alt üst etti. 5 yıl içerisinde 495 milyon dolarlık bir getirinin olması. Kulüplerin de bu gelir kaynağından faydalanması anlamına geliyordu. Kripto piyasalarında yaşanan düşüş başta UEFA olmak üzere spor kulüplerinin gelir kaynaklarını bile düşürmüş durumda. 

Etiketler