Ethereum'un "shadow fork" çalışması heyecan yarattı!

Bitcoin'in ardından ikinci sırada yer alan ve attığı teknolojik adımlarla adından sıkça söz ettiren Ethereum'da "shadow fork" hamlesi heyecan yarattı. Denetimi yapılan "Shadow Fork" birçok geliştirici tarafından özel olarak yorumlandı. Shadow Fork...

Ethereum'un "shadow fork" çalışması heyecan yarattı!

Kripto para borsasının en değerli ikinci varlığı olan Ethereum'dan yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Ethereum geliştiricileri tarafından yapılan son açıklamada mevcut testnetler ve mainnet üzerindeki varsayımların denenmesi için tasarlanmış olan ilk "shadow fork"un uygulanan işlemlerde başarılı olduğu belirtildi.

İlk "Shadow Fork" hakkında düşüncelerini kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşan Ethereum geliştiricisi Marius van der Wijden, "Ana ağdaki shadow fork büyük bir başarıydı" ifadelerini kullandı. Olumlu cümlelerinin ardından yaşanılan olumsuz haberleri de veren Marius van der Wijden, Nethermind ve Java tabanlı açık kaynaklı Ethereum istemcisi Hyperledger Besu'nun ise çeşitli sorunlarla karşılaştığını belirtti. Ethereum geliştiricisi Marius van der Wijden, "Nethermind ve Besu geçiş sırasında durdu, ancak Nethermind için senkronize olmalarını sağlayan bir düzeltme uygulanıyor. Geth ve Erigon sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Tüm beacon chain istemcileri uyum içerisinde" diye açıkladı.

Tarihi bir adım olarak nitelendirildi!

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Marius van der Wijden'e göre geliştiriciler gözden kaçabilecek bir başka sorunu daha tespit etti. Konu hakkında konuşan bir başka geliştirici, "Varsayılan gas limiti 8 milyona ayarlandı, ancak madenciler bunu 30 milyona kadar çıkacak şekilde oyladı. Doğrulayıcıların çoğu varsayılan değerle çalışacağı için gas sınırı hızla düşecektir" dedi. Ethereum geliştiricileri buna bir çözüm buldu" dedi.

Ethereum blockchain yapısı için teknik altyapı desteği sağlayan Prysmatic Labs ve kurucu ekip Terence Tsao da dahil olmak üzere diğer geliştiriciler de shadow fork hamlesinin başarılı olduğunu vurguladı. Ethereum Vakfı geliştiricisi olarak dikkat çeken Parithosh Jayanthi, atılan adımları tarihi olarak nitelendirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Jayanthi ayrıca bir ana ağı shadow forktan geçirmek için Ethereum'un yapılandırmasını alıp Toplam Terminal Zorluğu (TTD) ve Merge Fork Bloğu gibi birleşme ile ilgili alanları eklediklerini de söyledi.