Bitcoin Dominance nedir?

''Bitcoin Dominance'' yani Bitcoin hakimiyeti kriptolar ile ilgilenen herkesin mutlaka duyduğu bir terim. Peki nedir bu Bitcoin hakimiyeti?

Bitcoin Dominance nedir?

Bitcoin hakimiyeti
Bitcoin hakimiyeti, Bitcoin'in Altcoin'lere kıyasla pazar payını tanımlar.

Bitcoin baskınlık göstergesi
Bitcoin Hakimiyet Göstergesi, Bitcoin'in Altcoin'lere kıyasla pazar payını tanımlar.

Bitcoin, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimidir ve kripto alanındaki ticaret hacminin (ve dikkatin) büyük bir bölümünü elinde tutar. Mevcut tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa kapitalizasyonlarına bakarsanız, tüm kripto piyasasının kapitalizasyonunu elde edersiniz. Bu nedenle Bitcoin hakimiyeti, Bitcoin'in piyasa değeri ile diğer kripto para birimleri arasındaki ilişkiyi tanımlar.

Bitcoin baskınlık göstergesi nereden geliyor?

Jimmy Song'un bir makalesine göre, Bitcoin Hakimiyet Endeksi başlangıçta Bitcoin'in tüm kripto dünyası için ne kadar önemli olduğunu göstermek için oluşturuldu.

Bitcoin Hakimiyet Göstergesi ne için kullanılır?

Yatırımcılar, piyasa hakkında bir fikir edinmek için Bitcoin Hakimiyet Göstergesini kullanır. Bitcoin baskınlığına dayanarak, Bitcoin talebinin Altcoin talebiyle nasıl ilişkili olduğu çıkarılabilir. 

Ek olarak, tüccarlar göstergeyi piyasanın riskten kaçınması için bir referans noktası olarak da kullanabilirler. Bunun nedeni, Bitcoin'in altcoin piyasasının çalkantılı zamanlarında kendisini güvenli bir liman olarak kurması ve kripto alanında birçok tüccar için bir değer deposu görevi görmesidir.

Bitcoin Hakimiyet Göstergesinin Eleştirisi

Bitcoin Hakimiyet Göstergesi'nin ana eleştirilerinden biri, yeni kripto para birimleri veya bir kripto para biriminin üyelerinin ücretsiz para aldığı airdrop'lar oluşturarak kolayca manipüle edilebilmesidir.

Buna ek olarak, birçok Altcoin zamanla "öldü", bu da onların arkasındaki ekibin hiçbir zaman bir ürün teslim etmediği veya projelerin ya bir şaka ya da bir aldatmaca olduğu anlamına geliyor. Bu, göstergeyi kullanmayı daha da zorlaştırır.

Etiketler