Borsalarda GAP boşlukları nedir?

GAP boşlukları piyasalarda hızlı hareketlerin sonucunda oluşan ve mevzu bahis boşluk alanlar içinde alım ya da satım yapılamayan aralıklardır.

Borsalarda GAP boşlukları nedir?

Bir boşluk, esasen birbirini izleyen iki günün kapanışı ve açılışı arasındaki fiyat seviyelerindeki bir değişikliktir. Boşluk analizi, yalnızca fiyat hareketinin kendini göstermesinden sonra mevcut olan bir onay gerektirir. 

Örneğin, ortak boşluk, ayrılıkçı boşluk, devam boşluğu ve tükenme boşluğu gibi farklı boşluk türleri vardır, ancak tüm bu boşluklar, ancak fiyat etkisi bu hisse senetleri üzerinde görünür olduktan sonra bir karar açısından tamamen netleşir.

Boşluk ve fark azaltma stratejisine girmeden önce, hisse senetlerinin neden boş veya boş olduğunu anlayalım. Kısmi boşlukları ve tam boşlukları da anlayalım ve ardından boşluklarla nasıl başarılı bir şekilde ticaret yapılacağına bakalım.

Boşlukları ve boşlukları anlama

Boşluklar ve boşluk düşüşleri her zaman birbirini izleyen iki günün fiyat seviyelerine göredir. Karar açısından bakıldığında, tam boşluk artışları ve tam boşluk düşüşleri çok önemlidir.
Ertesi gün açılış fiyatı, önceki günün yüksek fiyatından yüksek olduğunda tam bir boşluk oluşur. Yeşil okun boşluk yukarı noktasını gösterdiği aşağıdaki tabloya bakın. Hisse senedinin açılış fiyatı bir önceki günün düşük fiyatından daha düşük olduğunda tam bir boşluk düşüşü meydana gelir.

Benzer şekilde, açılış fiyatı önceki günün kapanış fiyatının üzerindeyken ancak önceki günün en yüksek fiyatının üzerinde olmadığında kısmi bir boşluk oluşur. 

Boşluk cephesinde, bugünün fiyatı dünün kapanış fiyatının altındayken dünün en düşük fiyatının altında değil. Bu dört boşluk, boşluk yukarı ve boşluk aşağı analizinin, bunların yorumlanmasının ve fiili borsa ticaretine uygulanmasının merkezinde yer alır.

Ayrılma boşlukları ve Tükenme boşlukları

Aslında analitik açıdan kritik olan 4 tür boşluk vardır. Boşluk olaylarının gerçekten stratejilere dönüştürülebilmesi için bu dört kategoriyi anlamak önemlidir.

Ayrılma boşlukları, hissenin fiyat modelinin sonunda meydana gelen boşluklardır. Ayrılma, ya bir dağılmayı ya da bir bozulmayı gösterir. Her iki durumda da, yeni bir eğilimi veya yeni bir yönün başlangıcını gösterirler.

Tükenme boşluğu, ayrılma boşluğuna kıyasla spektrumun zıt ucunu temsil eder. Tükenme açığı, bir fiyat modelinin son ayağını temsil eder ve fiyatlandırmada yeni en yüksek veya en düşük seviyelere ulaşma girişiminin bir göstergesidir. Bu, kalıpların tersine çevrildiğini belirtmek için kullanılır.

Ortak boşluk, fiyat boşluğu alanını temsil eder ve aslında size stratejinizi gerçekten uygulayabileceğiniz kare alanı söyler.

Son olarak, bir hisse senedinin fiyat modelinin ortasında meydana gelen ve bir grup alıcı veya satıcının hissenin nereye yöneldiği konusunda ortak bir inancını gösteren Devam boşluğu vardır . Bu, bir yükseliş trendinin onaylanması veya bir düşüş trendinin onaylanması olabilir.

Boşlukları Hindistan bağlamında pratik olarak Uygula Boşluklar , bir trendin başlangıcını, bir trendin sonucunu veya bir trendin devamını vurguladıkları için teknik analizin kritik bir bileşenidir. Her iki durumda da bu, ticaret kararınız için önemli bir girdidir. Strateji açısından boşlukları uygulamak söz konusu olduğunda odaklanmanız gereken 4 temel yaklaşım vardır.

Boşluklar normalde derin çukurlar veya yüksek tavanlardır ve bu boşlukların doldurulması gerekir. Boşluk, destek veya direncin olmadığı bir alanı gösterir. Bir hisse senedi bir kez boşluğu doldurmaya başladığında durmayacaktır ve stratejinizi buna göre ayarlamanız gerekir.

Her boşluğun kendi yorumu vardır ve bu nedenle kendisine bağlı kendi stratejisi vardır. Örneğin, devam boşluğu bir trendin devam ettiğini gösterirken, tükenme boşluğu bir trendin fag sonunu gösterir.

Ayrılan bir boşluk ile bir tükenme boşluğunu nasıl ayırt edersiniz? Her ikisi de zaman zaman oldukça benzer görünme eğilimindedir. Cevap, hacimlere bakmaktır. Normal olarak, yüksek hacim bir ayrılma boşluğunda meydana gelir ve bir tükenme boşluğunda düşük hacim meydana gelir.

Trendi fark ettiğiniz anda herhangi bir boşluğa atlamayın. Birçok boşluk yanıltıcı olabilir ve bazıları çok gelip geçici olabilir. Alım satım yapmadan önce boşluğun bir dereceye kadar teyit göstermesini bekleyin.

Boşluk analizi aslında oldukça basittir veya en azından sanıldığı kadar karmaşık değildir. Kısa vadeli alım satım yapmak, sürekli olarak küçük karlar elde etmekle ilgilidir. Bu boşluklar tam olarak bunu yapmanıza yardımcı olabilir!
 

Etiketler