Ethereum'u blok zincirler için yapmak isteyen proje Polygon (MATIC) nedir?

Polygon, Ethereum ile uyumlu blok zincirleri oluşturmanıza ve bağlamanıza izin veren hem bir protokol hem de bir araç takımıdır.

Ethereum'u blok zincirler için yapmak isteyen proje Polygon (MATIC) nedir?

 MATIC, kripto belirteci, ekosisteminin işleyişi için gereklidir. Bu ikincil katman çözümü, çok düzgün bir Ethereum deneyimi için etkileyici bir performansa sahiptir.

Poligon (MATIC) tam olarak ne için kullanılır?

Polygon bir gözlemden doğdu: Ethereum, dünyadaki ilk akıllı sözleşmeler platformudur, ancak sınırlarına ulaşmaktadır. 

Kullanıcılar ve geliştiriciler, yüksek gecikme ve yüksek gaz maliyetlerinden muzdarip.

Geçerli mimarisi ne yazıktır izin vermez. Geliştiriciler, EVM ile uyumlu ikincil blok zincirlerine kaçar. İkincisi, ağı parçalayan birbirleriyle iletişim kurmaz.

Polygon , Ethereum uyumlu blok zincirlerinin İnterneti olmayı hedefliyor .

Ethereum'u blok zincirler için yapmak isteyen proje Polygon (MATIC) nedir? - Resim : 1

Polygon'un (MATIC) projesi ne?

Özellikleri Polygon'un şaşırtıcı özelliklerinden birisi de son kullanıcı aynı zamanda Matich ağının son geliştiricisi oluyor. Geliştirme ortamı hoştur ve Ethereum'un en iyilerinden örneğin güvenliğinden yararlanırken hızlı blok zincirlerinin dağıtılmasına izin verir.

Her şeyden önce Polygon, Ethereum ile tamamen uyumludur. Aynı programlama dilini (Solidity ) ve aynı araçları ( Remix, Truffle ) kullanılmaktadır; O zaman, son derece  ölçeklenebilir bir sistemdir: Kişiselleştirilmiş zincirleri dağıtabilir, fikir birliği algoritmalarınızı seçebilir, özel yürütme ortamlarını vb. kullanabilirsiniz.

Güvenlik seviyesi tamamen yapılandırılabilir (hizmet olarak güvenlik). Geliştirici, Ethereum veya bir dizi özel doğrulayıcı seçebilir; Aslında, Polygon, yönetişim veya teknolojik yığın açısından tamamen bağımsız blok zincirlerinin oluşturulmasına izin verir; Ek olarak, protokol birlikte çalışabilirliğe odaklanır. 

Böylece köprüler ( köprüler ); Poligon'un tamamen modüler olduğunu da ekleyelim. Bu modüller, kişiselleştirilmiş ağlar geliştirmeyi veya mevcut ağlarla etkileşim kurmayı mümkün kılar. 

Etiketler