BioNTech/Pfizer: Üçüncü doz da gerekecek

Biontech ve Pfizer; verilerin, aşıların ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra koruma etkisini azalttığına işaret ettiğini bildirdi.

BioNTech/Pfizer: Üçüncü doz da gerekecek

Biontech ve Pfizer; verilerin, aşıların ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra koruma etkisini azalttığına işaret ettiğini bildirdi. Şirketler, şimdi üçüncü doz izni almak için başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

DW'nin internet sitesinde bulunan habere göre, ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyoteknoloji şirketi Biontech tarafından yapılan ortak açıklamada, kapsamlı bir aşılamanın gerçekleştiği İsrail'den gelen verilerin, aşının enfeksiyon ve semptomatik Kovid-19'a karşı koruma etkisini ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra azaldığını gösterdiğini açıkladı.

Açıklamada, eldeki verilerin ikinci doz aşılamadan 6 ila 12 ay sonra büyük olasılıkla üçüncü doz aşının gerekliliğine işaret ettiği aktarıldı.

Üçüncü doz aşılamaya ilişkin süren bir araştırma olduğunu ve bu araştırmada 'cesaret verici veriler' gözlemlediklerini belirten iki şirket, söz konusu araştırmanın sonuçlarının kısa süre içinde bir bilim dergisinde yayınlanacağını kaydetti.

Açıklamada, üçüncü dozun şu ana kadar Delta da dahil olmak üzere test edilen tüm koronavirüs varyantlarına karşı en yüksek koruma etkisini sürdürdüğü ve üçüncü doz Biontech aşısından sonra vücuttaki antikor miktarının 5 ila 10 kat fazla yükseldiği açıklandı.

Biontech ve Pfizer, gelecek haftalarda ABD İlaç Dairesi (FDA), Avrupa İlaç Dairesi (EMA) ve diğer ilgili kurumlara üçüncü doz izni almak için başvuruda bulunacaklarını da açıkladı.

Etiketler