Binance, Japon finans otoritelerinin onayı olmadan faaliyet göstermekle suçlanıyor

Kripto para borsası devi Binance, Japon düzenleyicilerinden yeni bir suçlamayla karşı karşıya. Birden fazla yargı alanındaki düzenleyiciler tarafından incelenen platform, KYC ve AML düzenlemelerine uygun hareket ettiğini iddia ediyor.

Binance, Japon finans otoritelerinin onayı olmadan faaliyet göstermekle suçlanıyor

Japon finans otoriteleri Binance'den şüpheleniyor

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), Cuma günü kripto para borsası Binance'e yeni bir uyarı yayınlayarak, yerel yetkililere bildirimde bulunmadan ülkede hala faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bu yeni FSA uyarısı, Mart 2018'de Binance'e benzer bir rapor yayınladıktan üç yıldan fazla bir süre sonra geldi. O sırada düzenleyici, Binance'in lisanssız iş yapmaya devam etmesi halinde cezai suçlamalarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Bu, platformu resmi olarak Malta'ya taşınarak, merkezini ülke dışına taşımaya zorladı.

Bu yıl FSA, Japon kullanıcılara yetkisiz kripto para birimi hizmetleri sunan Bybit için de benzer bir uyarı yayınlamıştı.

Geçen yıl Binance, Japon sakinleri için “ticaret işlevlerine aşamalı bir kısıtlama” uyguladığını söyledi. Ancak, bu yazının yazıldığı sırada platformun Japonca sitesine yeni hesap oluşturma işlemleri için bile erişilebilir durumda . Ve siteye bir VPN üzerinden erişirken Binance, Japon IP adreslerini engellemiyor gibi görünüyor.

Suçlamaları reddeden Binance sözcüsü şunları söyledi: Binance şu anda Japonya'da ticaret yapmıyor ve aktif olarak Japon kullanıcıları talep etmiyor!

Binance, birçok şüphenin hedefi!

Geçtiğimiz yıl boyunca, kripto para borsası devi, birden fazla yargı alanındaki düzenleyiciler tarafından yoğun bir inceleme altına alındı. Özellikle şirket, İç Gelir Servisi ve Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından soruşturmaya konu olmuştu.

Binance, geçen Nisan ayında Alman ve İngiltere düzenleyicilerinin de dikkatini çekti. Eylül 2020'de, Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Binance'in yetki alanındaki sıçramalarını, düzenlemeler arasında "sıkışmak" isteyen bir kripto para birimi hizmet sağlayıcısının işareti olarak nitelendirdi.

Endişeli görünmeyen Binance CEO'su Changpeng Zhao (CZ), platformun müşterinizi tanıyın (KYC) ve kara para aklamayı önleme politikalarına (AML) uygun olduğunu söyleyerek yasa dışı faaliyet iddialarına yanıt verdi.

Perşembe günü, CZ Twitter'da İngiltere'nin Güney Doğu Bölgesel Organize Suç Birimi'nden Binance'in darknet'teki narkotik satıcılarıyla mücadele çabalarını öven bir tavsiye mektubu bile yayınladı. 

Etiketler