Bu altcoin tedarik duvarına yaklaşıyor: Satış işareti geliyor mu?

İlgi odağı altcoin Chainlink (LINK) şimidilerde kripto para piyasasına liderlik eden yükseliş momentumunda mühim bir artış kaydetti. Yine de birden fazla uzmana bakıldığında LINK'ın 10 dolar bölgesine girdiği dahilinde kısa bir düzelme yaşanacağı düşünülmekte.

Bu altcoin tedarik duvarına yaklaşıyor: Satış işareti geliyor mu?

Chainlink cuma günü sergilediği performansı itibariyle yüzde 6'dan bu yana artış göstererek piyasa değeri bakımından 10 kripto para birimini geride bırakmıştır. LINK şu anda ise 9.40 dolardan el değiştirmekte. Kısacası 10 dolara epeyce yakın. Analist Nathan Batchelor'a göre yukarı doğru baskı artmaya başladıkça token'in yükselmek için daha fazla yeri var gibi görülmektedir.

Analiste göre 29 Temmuz'da 7.30 dolar direnç seviyesinde aşım olduğundan, LINK adına 10.60 dolarlık bir hedef görülmekte.

Bu altcoin tedarik duvarına yaklaşıyor: Satış işareti geliyor mu? - Resim : 1

İleride arz engeli var mı?

IntoTheBlock'un fiyata ilişkin 'para girişi,çıkışı' modeli ileride sert bir arz engeli gösteemekte. Yaklaşık olarak 3.300 adres daha evvel 9.82 ile 10.12 dolar arasında yaklaşık 26,4 milyon LINK satın alınır. Bu mühim ilgi odağı  alanı zarardaki yatırmcılar bazı varıkları satabilecekleri için yukar yönlü bir fiyat hareketini reddedebilmesi söz konusu.

LINK çift haneli bölgelere erişme gücüne sahip olsada Chainlink önemli bir direnç alanına sahip olma yönüne ilerliyor. Potansiyel düşüş formasyonu yükseliş trendi devam etmeden önce bir ile dört günlük mum çubuğu düzeltmesine yol açabilir.

Chainlink ekosistemindeki son gelişmeler

Birçok yatırımcının katkı sağladığı Chainlink ekosisteminde en büyük altcoinlerden biri olan Ethereum'u da ilglendirmektedir. Chainlink protokolü Ethereum 2,0' dan yani merge'den sonra Ethereum'un da forklanmış sürümlemeyi desteklemediğini ifade etti. Chainlink web sitesinde bu kararın proof of work fork'larını kapsadını söylüyor. Ethereum'un şimdilerde 19 Eylül'de yeni proof of stake konsensüs algoritmasına geçmesi planlanmaktadır. Ethereum'un da 2,0'a yol açacak olan Merge, shardingde katılmas üzerine gelecekteki yükseltmeler için zemin hazırlayarak ağın ölçeklenebilirlik problemlerini çözebilmeyi amaçlamaktadır.

Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin'e göre akıllı sözleşme platformu yükselmenin tamamlanması ardından ikinci  katman çözümleri tarafınca artık saniyede 100.000 işlemi kolaylaştırabilecek. Etherscan'a bakılınca yazı yazılır iken ETH 2.0 mevduat sözleşmesine hemen hemen 22.7 milyar dolar değerinde 13.23 milyondan daha fazla ETH yatırılmıştır. Chainlink protokolü yükseltmesinden sonra Ethereum Blockcahin'inde çalışmaya devam etmesi düşünülüyor.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler