Binance token’laştırılmış hisse alım satımına başlıyor!

FTX ve Bittirex'in ardından şimdide Binance hisseleri token'laştırıp satışa sunuyor.

Binance token’laştırılmış hisse alım satımına başlıyor!

Kripto para borsası Binance, sıfır komisyonla token’laştırılmış hisse senedi alım satımını devreye alıyor. Borsadan yapılan açıklamaya göre bugün Tesla (TSLA), TSLA/BUSD işlem çiftiyle Türkiye saati ile 16:35’te işleme açılacak.

Açıklamada, ilerleyen dönemde daha fazla hisse senedi token’ının işleme açılacağı kaydedildi. İçlerinde Türkiye borsalarından hisselerin olup olmayacağı konusunda henüz net biraçıklama yapmadı.

Almanya’daki kullanıcılar için, adres kanıtı gereksinimleri gibi ek KYC önlemleri uygulanırken, hizmet Türkiye, ABD, Çin bölgelerinde ve diğer kısıtlı yargı alanlarında kullanılamayacak.

Kullanıcılar yine coinlerde uygulandığı gibi tam bir parça alma zorunluluğu olmayak. Bununla birlikte yatırımcılar tam bir parça pozisyon açmak zorunda değil istedikleri taktirde 1/10'luk biri işlem bile açabilecekler.

Binance’in başlattığı bu özelliği FTX ve Bittrex Global gibi borsalar da kullanıcılarına sunuyordu. Bir Tesla hisse token’ı, şirketin bir hissesine eşit sayılıyor. Müşteriler token’ın, en düşük yüzde 1 oran olacak şekilde, kesirlerini de satın alabilecekler. Böylece kullanıcılar, hisse fiyatı 700 dolar olan Tesla token’ı için tam fiyat ödemek zorunda kalmayacak ve güçleri kadar ücret vererek Tesla hisse token’ının belli miktarda sahibi olabilecekler.

Binance’in tanınan CEO’su Changpeng Zhao konuyla ilgili olarak, “Hisse senedi token’ları, bize değer transferini sorunsuz şekilde nasıl demokratikleştirebileceğimizi ve güvenlikten ödün vermeden hisselere ulaşım maliyetini nasıl düşürebileceğimizi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Digital Assets AG ile anlaşıldı
Binance bu hizmet için, FTX ve Bittrex Global’in de iş birliği içinde olduğu Alman finans firması CM Equity AG ve İsviçre merkezli tokenizasyon şirketi Digital Assets AG ile anlaştı.

Borsa, hisse senedi token işlemleri için herhangi bir komisyon almayacak. Binance’den yapılan açıklamada ayrıca hizmetin geleneksel borsa saatleriyle uyumlu olacağı ve Tesla için Nasdaq piyasa saatlerinin takip edileceği kaydedildi. FTX ve Bittrex Global’de ise bu işlemler 7/24 yapılabiliyor.

Gelecekte Türkiye Borsası hisselerinin de dahil edilebileceği sistemi ülkelerle değil şirketlerle anlaşılarak yapılabildiği için ülkelerin kripto paraları tanıması zorunluluğu henüz mevcut değil.

Etiketler