Cardano (ADA) teknik görünüm ve formasyon analizi

Cardano'da sıcak saatler yaşanıyor.

Cardano (ADA) teknik görünüm ve formasyon analizi

ADA coin nedir?

Cardano (ADA) merkezi olmayan bir platform olarak, karmaşık programlanabilir değer transferlerinin güvenli ve ölçeklendirilebilir bir şekilde gerçekleşmesine imkan tanıyan bir platformdur. Charles Hoskinson tarafından kurulan platformun geliştirilmesine 2015 yılında başlandı. Piyasaya sunulmadan önce 2017'de bir ICO'da yaklaşık 60 milyon dolar topladı.

Hoskinson, ayrıca Ethereum'un kurucularından biridir. Cardano, iddiaya göre bilimsel bir felsefeden esinlenilen ve araştırmaya öncelik tanıyan bir yaklaşımla geliştirilen ilk blockchain olma özelliğine sahiptir. Cardano ayrıca, Haskell programlama dilinde kodlanan ilk blockchain'ler arasında da yer alır. Cardano, geçmişte geliştirilmiş olan tüm protokollerden daha gelişmiş özellikler hedefleyen bir akıllı sözleşme platformu geliştirmektedir. Geliştirme ekibi, dünyanın dört bir yanında uzman mühendis ve araştırmacılardan oluşan bir ekiptir. Protokolün, endüstrideki en titiz akademik ve ticari yazılım standartlarıyla geliştirilen esnek ve ölçeklenebilir bir katmanlı blockchain yazılım yığınına sahip olduğu belirtiliyor.

Cardano (ADA) coin kimin?

Ethereum’un kurucu ortağı olan Charles Hoskinson, kripto para piyasasında oldukça önemli olan Cardano’yu (ADA Coin) hayata geçirdi. Ada Coin, uzun yıllar kripto para piyasalarında alt sıralarda kaldı. Geçtiğimiz günlerde Coinbase’e geleceği haberinin ardından ise ortalama bir saatte fiyatı rekor kırdı. Piyasa arzı 39,6 milyar dolar olan ADA Coin, şu an 1.30 dolardan işlem görüyor.

Tarihi zirvesi olan 1.40 dolarlara tekrar çıkmaya çalışıyor. Aynı alıcı iştahını bir türlü bulamıyor.

Ada grafiklerinde dalgalanmanın çok fazla olması sebebiyle  günlük işlem hacmi her ne kadar yüksek olsada fiyatlamada kalıcılığı yakalanamıyor.

ADA'da şu an günün ilk 13 saatinde yaşanan hacim 1.848.500.600 dolar. 
Son 24 saatde yaşanan gelişmelerin ardından ADA yaklaşık yüzde 8 değer kazandı ve daha fazlasını yapabilecek bir potansiyeli olduğunu tüm piyasaya gösterdi.

Bayrak (Flag) formasonu gördüğümüz ADA coinde bayrak içi hareketleri devam ediyor.

Sıralı şekilde destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler 1,27 - 1,23 - 1,19

Dirençler 1,32 - 1,34 - 1,38

Cardano (ADA) teknik görünüm ve formasyon analizi - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler