Ethereum Güncel Bilgiler ve Son Durum

Ethereum Güncel Bilgiler ve Son Durum Etheryum Kaç TL , Eteryum kaç tl , Eteryum kac dolar , ether kaç tl , 1 Ether kaç tl tüm soruların cevabı.

Ethereum Güncel Bilgiler ve Son Durum

Ethereum nereden geldi, nereye gidiyor?

Kripto para borsasının her geçen gün değerini artırmasıyla büyük bir ilgi kaynağı olan kripto para birimleri, hem geçmişleri hem gelecek tahminleri ile birçok soru işareti yaratmaya devam ediyor. Bitcoin'in ardından gelen ve yükselişini süreden Ethereum'un tanımı ve Ethereum hakkında bilinmeyenler nedir? Ethereum şu an kaç dolar ve grafik bize ne anlatıyor?

ethereum

Ethereum nedir, bize ne veriyor?

Ethereum, kurucusu Vitalik Buterin tarafından piyasaya sürülen blockchain teknolojisinin gelişimini ve daha fazla alanda kullanılmasını hedefleyen yenilikçi bir sistemdir. Evet, Ethereum sadece bir kripto para birimi değil, aynı zamanda kripto para üretimini ve kullanımını artırmayı amaçlayan özel bir sistemdir.

Çıktığı ilk günden bugüne Altcoin olarak tanımlanan ve birçok kişi tarafından böyle kabul görmesine rağmen Ethereum, blockchain pazarında diğer coinlere göre bazı farklılıklara da sahiptir. Bilinen anlamında ise Ethereum, temelinde ETH kripto para birimi olan kripto para sistemidir. Kripto para kavramının ötesinde Kripto İşletim Sistemi olarak da işlevini sürdüren Ethereum, Bitcoin'in de bağlı olduğu pazarda kullanıcılarına kişisel yazılımlarını üretme fırsatı da tanımaktadır. Bir bakıma Ethereum'un yarattığı bu özgürlük alanı, kullanıcıları tarafından birçok altcoinin üremesine de vesile olmaktadır.

Ethereum Sistemi Nasıl Çalışır, Farklılıkları Nelerdir?

Tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi Ethereum da blockchain ağı sayesinde günümüzde hayat bulmaktadır. Kripto para birimlerinin temelinde bahsedilen blockchain ağı ise her hareketin kaydedildiği ve tüm hareketlerin doğrulandığı bir defter olarak düşünülmektedir. Ethereum ağı ise bu defterin paylaşılmasını ve sisteme giren herkes tarafından takip edilmesini sağlamasından ötürü paylaşımlı defter olarak tanımlanmaktadır.

Aynı Bitcoin gibi madencilik ile elde edilen Ethereum, kullanıcılarını ödül olarak ETH diye bilinen Ether token ile ödüllendirmektedir. Bitcoin gibi madencilik yapılarak elde edilen Ether, genellikle yüksek işlemcili ekran kartları sayesinde ulaşılabilir kılınmaktadır. Ethereum üretimi için gerekli olan şey ise Ethereum cüzdanı ve gerekli yazılımların tedarik edilmesidir. Aynı zamanda Ether, Bitcoin örneğinde olduğu gibi hem işlem alınmasında hem de satılmasında aktif olarak rol alabilmektedir. Peki Ethereum sisteminde altcoin üretmek için ne gerekmektedir?

Yukarıda belirttiğimiz gibi sadece kripto para birimi olmayan yenilikçi sistem, kullanıcılarına Ethereum cüzdanının alt dalları olarak kendi kripto para birimlerini piyasaya sokma fırsatı sunmaktadır. Birçok yeni coinin işlem gördüğü sistem üzerinden ICO yani İlk Para Teklif'lerinin sunulması ve değerlendirmesinin ardından kendi coinlerinizi yaratma şansı elde edebilirsiniz. Kişisel coin yaratılma sürecinde de fon toplama işlemleri Ether sayesinde gerçekleşmektedir.

Ethereum Kripto İşletim Sistemi'nin en büyük avantajlarından biri olarak gösterilen şey ise üçüncü parti yazılımlar tarafından takip edilen ve çalınan kişisel verilerin özenle korunması olarak gösterilmektedir. Sistem temelinde yer alan kişisel verilerin korunması uygulaması, farklı farklı sistemler üzerinde saklanan ve anonim olarak ifade edilen verilerin ulaşılamaz hale gelmesini sağlamaktadır. Bunun sonucunda kullanıcıların kişisel verileri, Ethereum sistemi tarafından büyük bir özenle korunma garantisi ile ulaşılamaz kılınmaktadır.

ethereum v2

Ethereum ile Bitcoin'inn Farkı Nedir?

Bitcoin sistemi kendi içinde kısıtlamaları ve sınırlı hareketleriyle ön plana çıkarken, Ethereum sistemi ise kullanıcılarına tanıdığı özgürlük alanı sayesinde en büyük farklılığı gözler önüne sermektedir. Az önce belirttiğimiz gibi kullanıcıların kişisel coin üretimlerinin ötesinde Ethereum sistemi, Bitcoin sistemine oranla daha yenilikçi bir sistemdir. Basit anlamda Bitcoin en değerli kripto para birimi olarak gözükürken, Etheryum ise bir para birimi olmaktan öte adeta kullanıcılarına fon toplama, üretme ve pazarlama süreçlerini tanıyan bir banka görevi üstlenmektedir. Her ne kadar farklılıklardan bahsetmiş olsak da Ethereum, temelinde Bitcoin sistemini örnek alan ve Bitcoin'den ilham alınarak hayatımıza giren özel bir kripto para sistemidir. Hali hazırda Bitcoin'in ardından en değerli ikinci kripto para birimi olan Ether, kurucusu tarafından Bitcoin'e rakip olarak üretilmemiştir.

Yıllara göre Ethereum'un Yükselişi

  1. 2015 yılı fiyatı 3,3 Dolar
  2. 2016 yılı fiyatı 115 Dolar
  3. 2017 yılı fiyatı 920 Dolar
  4. 2018 yılı fiyatı 148 Dolar
  5. 2019 yılı fiyatı 189 Dolar
  6. 2020 yılı fiyatı 776 Dolar
  7. 2021 yılı fiyatı 4.113 Dolar

 

Ethereum'un Geleceği ve Yorum- Güncel Grafik

Peki Bitcoin'in ardından ikinci sırada yer alan Ethereum kaç dolar? Yıl boyunca gösterdiği hızlı yükselişi devam ettireceği düşünülen Ethereum, birçok borsa uzmanı tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Bitcoin'in ardından kripto para borsasında ikinci sırada yer alan Ether, 4.102,27 dolar seviyelerinde bulunmaya devam ediyor. Aralık ayının ortalarında 3.700 dolara kadar gerileyen Ethereum, kullanıcıların alım işlemlerini artırmasıyla tekrar ayağa kalkarak yükselişe geçti. Son bir haftalık fiyat hareketinde ise 3.900 – 4.000 dolar aralığı ETH/USD için önemli bir direnç alanı olarak görülüyor. Bu süre zarfında dinamik direnç olarak çalışan 89 günlük EMA değerinin bugün itibarıyla yakaladığı dolar seviyesiyle bir desteğe dönüşmesi öngörülebilir.

Günlük grafikte teknik göstergelere dikkat ettiğimizde ise Stokastik RSI’nın yukarı doğru ivme sürdürdüğü görülürken henüz yükseliş gücünün tükenmediğine dair düşünceler canlanıyor. MACD histogramı da aynı şekilde yukarı doğru hareketlilik sağlarken Stokastik RSI ile uyumlu bir görüntü çiziyor. Genel olarak özetlememiz gerekirse, bugün ve hafta sonu baz alındığında Ethereum için 4.060 dolar seviyesinin üstünde kalması oldukça önemli gözüküyor. 4.160 seviyelerinin üzerinde günü kapatması ise aynı şekilde değer artışını tetikleyebilir.

Alış 3082.16
Satış 3082.81
Değişim 13.73%
Son Değer 3082.48
En yüksek 3123.26
En düşük 2872.57
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler