Bilim Kurulu bugün toplanıyor... Peki karar ne olacak?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle bugün bir araya gelecek. Aşı sevkiyatı ve kısmi de olsa devam edilen kısıtlamaların gündeme alınacağı toplantının ardından Bakan Koca, bir açıklama yapacak.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor... Peki karar ne olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 16:30'da gerçekleştirilecek. Toplantıda, azalan vaka sayıları ve hızlı şekilde devam eden aşılama programı üzerinde durulacak ve tedbir kararlarının yeni revize edilmiş hali bildirilecek.

Bilim Kurulu'nun gündeminde ne var?

Aşı tedariki ne durumdayız, aşılanacak yeni meslek ve yaş grupları hangileri olacak? gibi hassas konular kurulun gündeminde olacak. Kısıtlamaların ne durumda olduğu da toplantıda değerlendirilecek. Bilim Kurulu'ndan yeni normalleşme fikirlerinin de konuşulacağı toplantıda Bakan Koca'ya yeni tavsiyeler verilecek.

Bakan Koca ne açıklama yapacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıdan hemen sonrasında saat 18.30 civarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için basın toplantısı düzenleyecek.

Koronavirüs'te vakalar ne durumda?

Türkiye'de 15 Haziran 2021 tarihinde son 24 saatte 223 bin 846 yeni Kovid-19 (PCR) testi yapıldı, son 24 saatte yeni 5 bin 955 kişinin testi pozitif çıkarken, 84 kişi yaşamını Kovid-19 yüzünden yitirdi, hasta sayısı ise 532 olarak bildirildi. Entübe sayısı 886 olurken, 4 bin 186 kişinin Kovid-19 tedavisinin veya karantinasının sona ermesiyle birlikte iyileşen hasta sayısı 5 milyon 211 bin 22'ye yükseldi. Test sayısı 57 milyon 447 bin 635'e ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 342 bin 28, vefat sayısı ise 48 bin 879 oldu.

Pazar günü sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?

Yasakların kademeli şekilde kaldırılacağını daha önce duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, bu kez Pazar günleri devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının da kaldırılması bekleniyor. Aşılamanın son hızda devam etmesi ve vaka sayılarında gösterilen ciddi azalma vesilesiyle Pazar günlerinin de açılması  ile birlikte küçük esnafın üstündeki baskıda ciddi bir azalma bekleniyor.

Etiketler