G7 liderleri, kripto hırsızlarına savaş açtı

G7 liderleri, fidye saldırılarıyla savaşmayı taahhüt etti.

G7 liderleri, kripto hırsızlarına savaş açtı

G7 liderleri, kripto korsanların çoğu zaman dijital parayla fidye isterken dijital para tercih etmeye başladığı ‘fidye virüsü’ olarak bilinen siber korsanlıklara karşı mücadele edeceğinin garantisi verdi. Biden ve diğer liderlerin global tedarik zincirinde zorla çalıştırma ve yolsuzlukla müsabakanın beraberinde fidye virüsü tehdidine dönük bir dizi eylem üstünde anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Son zamanlarda fidye virüsleri, Amerika’da irili ufaklı kimi zamanda kurumsal şirketlere saldırılar düzenlemesinden sonra ülkenin gündemini sürekli meşgul ediyor... Önce Amerika’nın, sığır eti şirketi JBS’e gerçekleştirilmiş ardından en büyük petrol boru hattı şirketi Colonial Pipeline olmak üzere, fidye ödemesinin Bitcoin ile yapılması istenilen saldırılar gerçekleştirilmiş hakkında çok söz ettirmişti.

Amerika’da fidye virüsleri, terörle eş tutulmaya başlanmıştı. Fidye saldırıları, Rusya uzantılı olduğu iddia edilmişti.

Beyaz Saray’da yapılan basın toplantısında fidye virüslerindeki saldırıların artışının G7 ülkeleri için her geçen gün daha büyük risk artışı olduğu ısrarla dile getirildi. Açıklamada, “Hem hükümetler hem de özel sektör oyuncuları dahil olmak üzere global toplum, kritik mevcut altyapının bu tehdide karşı dayanıklı olmasını, kötü niyetli siber faaliyetlerin soruşturulmasını ve kovuşturulmasını, toplu siber savunmayı güçlendirmeyi ve devletlerin kendi sınırları içinde meydana gelen suç faaliyetlerini ele almalarını sağlamak amacıyla beraber çalışmalıdır.” denildi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler