Biden yönetimi, kripto paralar için yasal bir çerçeve üzerinde çalışıyor

Biden yönetimi, hızla büyüyen kripto para varlıkları için yasal bir çerçeve oluşturulması üzerinde çalışıyor.

Biden yönetimi, kripto paralar için yasal bir çerçeve üzerinde çalışıyor

Fox Business'ın isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibi, hızla büyüyen kripto varlıklar için yasal bir çerçeve oluşturulması üzerinde çalışıyor.

Fox Business muhabiri Charles Gasparino da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin büyüyen kripto varlıklara yönelik düzenleyici bir yaklaşım geliştirme çalışmalarının erken aşamasında olduğunu belirtti.

Gasparino, SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto para düzenlemeleri konusunda Hazine Bakanlığından yönlendirme beklediğini de ifade etti.

Biden, altyapı yatırım paketi için seçenekleri konuşmaya istekli

Joe Biden, KOVID-19 saygınının yol açtığı ekonomik krizden toparlanmanın hızlandırılması amacıyla ortaya koyduğu altyapı yatırım paketi için Beyaz Saray'da bir grup Kongre üyesi ile bir araya geldi.

Başkan Biden, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Kongre üyelerinden oluşan heyet ile toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, altyapı yatırım paketi üzerinde uzlaşmaya istekli olduğunu söyledi.

Biden, hazırladığı paketin ABD'nin rekabet gücünü ve istihdamı artıracağını savunurken, muhalifler bunun tersinin olacağını savunuyorlar.

Biden, Kongre üyeleri ile toplantıda kurumlar vergisi oranının daha ılımlı artırılması seçeneğini ele aldı

Biden'in altyapı yatırım paketi için seçenekler konusunda bir grup Kongre üyesi ile Beyaz Saray'da yaptığı toplantıda kurumlar vergisi artırımı gündeme geldi.

Wall Street Journal'ın Beyaz Saray'daki toplantıya katılanlardan edindiği bilgiye göre, Kongre üyeleri ve Başkan Biden daha ılımlı bir vergi artırımını ele aldılar.

Başkan Biden, 2,25 trilyon dolarlık altyapı yatırım paketinin finansmanı için kurumlar vergisi oranını yüzde 21'den yüzde 28'e yükseltilmesini öneriyordu.

WSJ'ye konuşan Temsilciler Meclisi üyesi Charlie Crist, kurumlar vergisi artırımı üzerinde bir uzlaşmanın olabileceğini, yeni kurumlar vergisi oranını yüzde 28 olarak değil yüzde 25 seviyesinde belirlenebileceğini söyledi.

Senato'daki Cumhuriyetçi üyeler, Biden'in 2,25 trilyon dolarlık altyapı paketine alternatif olarak 600-800 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışıyorlar.

Biden da dün Beyaz Saray'da düzenlenen toplantıda Kongre üyelerine, Cumhuriyetçilerin karşı teklifini mayıs ortasına kadar görmeyi umduğunu ifade etti.

Biden yönetimi, sigaralardaki nikotin oranının düşürülmesini talep etmeyi değerlendiriyor

Biden'ın ekibi, sigara şirketlerinden ülkede satılan tüm sigaralardaki nikotin oranını düşürmelerini istemeyi değerlendiriyor.

WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Biden yönetimi, nikotin oranının düşürülmesini istemenin yanı sıra, mentollü sigaraların yasaklanıp yasaklanmamasını da tartışıyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin bir grup vatandaşın mentollü sigaraların yasaklanması konusunda verdikleri dava dilekçesine 29 Nisan'a kadar yanıt vermesi ve yasaklama yönünde bir politika niyeti olup olmadığını belirtmesi gerekiyor.

Kaynaklar, Biden yönetiminin mentol yasağı veya nikotin azaltımı arasında seçim yapabileceği gibi her ikisini de uygulamaya koyabileceğini ifade ediyorlar.

Etiketler