Bitcoin'in (BTC) neden düştü?

Makro yatırımcı Raoul Pal gibi bazı analistler, kripto para birimlerindeki kaldıraçlı uzun pozisyonların tasfiyesini piyasanın temizliği olarak görüyor .

Bitcoin'in (BTC) neden düştü?

Hafta sonu Bitcoin'de (BTC) yaşanan keskin düzeltme için net bir neden henuz bilinmemekte, ancak analistler şaşırmış görünmüyor. Coşkunun sona ermesi, kara para aklama baskısı ve Çin'deki elektrik kesintisinin doğrulanmamış söylentileri, ya da üçünün bir kombinasyonu - bu tasfiye dalgasının nedeni olduğuna inanılıyor, ancak bu hipotez birçokları tarafından tartışılıyor.

Nexo'nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, Bloomberg'e “Kripto dünyası bugün biraz ağrılı bir şekilde uyanıyor” dedi. "Genellikle bir coşku döneminden sonra ödenecek bir bedel vardır."

Makro yatırımcı Raoul Pal gibi bazı analistler, kripto para birimlerindeki kaldıraçlı uzun pozisyonların tasfiyesini piyasanın temizliği olarak görüyor .

Coinbase'in doğrudan listelemeye geçen hafta yaklaşırken, toplam piyasa değeri talep çılgınlığının ortasında 2,25 trilyon doları aştı.

Galaxy Digital'in kurucusu Mike Novogratz, "Geriye dönüp bakıldığında, bu kaçınılmazdı. Coinbase'in listelemesiyle piyasalar aşırı heyecanlandı. BSV, XRP ve DOGE gibi kripto para birimleri fiyat manipülasyonuna maruz kaldı. Bunların hepsi bir kaçışın işaretleri.

Kurumsal yatırımcılar bu alana girmeye devam ettikçe, orta vadede piyasanın "iyi" olacağını kaydetti. Analistler, büyük düşüşlerde nakit para kazanma kabiliyetleri nedeniyle, kurumların bireysel tüccarlardan daha istikrar sağlayıcı bir etkiye sahip olabileceğine inanıyor.

Bu arada, bazıları ABD Hazinesinin kripto para kullanarak kara para aklamayı engelleyebileceği söylentilerini yayan popüler bir anonim Twitter hesabına işaret ediyor. Ayrıca geçtiğimiz Cuma günü Türkiye merkez bankası, önemli riskler taşıdıklarını söyleyerek 30 Nisan'dan itibaren ödemelerde kripto para kullanımını yasakladı.

Bu "temelsiz" spekülasyonun yanı sıra Trenchev, diğer faktörlerin "aşırı kaldıraç, yatırımcılar ve borsa yöneticileri tarafından doğrudan kote edildikten sonra Coinbase hisselerinin satışı ve Çin'in Xinjiang eyaletinde Bitcoin madencilerini etkileyen kesinti" olabileceğini söyledi.

Kripto araştırmacısı ve analist Willy Woo'ya göre, 18 Nisan'da "Kasım 2017 yılından bu yana en büyük tek günlük karma çöküşü". Ağdaki hash oranı esasen yarıya indi ve BTC'nin fiyatında kaosa neden oldu."

Bitcoin'in (BTC) neden düştü? - Resim : 1

Piyasa katılımcıları bu kesintinin farkında olduklarından, madencilerin çevrimdışı olma beklentisi nedeniyle ilk tasfiye dalgası yaşandı. Woo, satış baskısının, birlikte fiyatı aşağı çeken kısa vadeli spekülatörlerin pozisyonlarının tasfiyesini tetiklemeye yettiğini söyledi.

Uzun vadeli temellerin güçlü olduğunu ve yatırımcılar zararla satmak istemedikçe çok az satış fırsatı kaldığını da sözlerine ekledi.

Ancak analist Adam Cochran, "dün gece Çin'deki bir maden bölgesinde meydana gelen elektrik kesintisinin BTC'de düşüşe yol açtığı fikri tamamen saçma" diye yazdı. Matematiğin, hashrate ile BTC fiyatındaki düşüş arasında bir korelasyon olduğu argümanını desteklemediğini iddia etti. Cochran ayrıca şunları da ekledi:

"Şimdi, çok kısa anlarda bireylerin bir kısmının fiyat düşüşünün bir sonucu olarak madencilik birimlerini kapatmayı seçmesi oldukça olası. Ancak bu, çoğu durumda hashrate ve madencilik fiyatının ilgisiz olduğu anlamına geliyor."

Etiketler