Biden, vergi toplama çalışmaları için 80 milyar dolar kaynak arıyor

Biden, vergi toplama çalışmalarının güçlendirilmesi için IRS'e 80 milyar dolar kaynak arıyor.

Biden, vergi toplama çalışmaları için 80 milyar dolar kaynak arıyor

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, gelir idaresi IRS'in vergi toplama faaliyetlerinin güçlendirilmesi için gelecek 10 yılda 80 milyar dolar finansman sağlanması üzerinde çalışıyor.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Biden yönetimi, IRS'e sağlanacak finansman ile varlıklı Amerikalılardan vergi toplama çalışmalarının güçlendirilmesini, gelecek 10 yılda 700 milyar dolar net vergi geliri üretilmesini planlıyor.

IRS için 80 milyar dolar kaynağın, Biden'in bugün detaylarını kamuoyu ile paylaşması beklenen 1,8 trilyon dolarlık yoksullukla mücadele teklifinin içinde yer alacağı öngörülüyor.

Axios: Biden yönetimi, altyapı yatırım planına karşı teklif hazırlayan Cumhuriyetçi senatörler ile görüştü

Axios, Beyaz Saray'ın ABD Başkanı Joe Biden'in açıkladığı 2,25 milyar dolar büyüklüğündeki yatırım planına karşı teklif hazırlamakta olan Cumhuriyetçi senatörler ile gizli bir görüşme yaptığını öne sürdü.

Habere göre, Cumhuriyetçi senatörler ile telefonla veya yüz yüze yapılan bu görüşmelerin çoğuna Beyaz Saray Personel Şefi Ron Klan ile Başkan'ın danışmanı Steve Ricchetti ve Yasama İşleri Ofisi Müdürü Louisa Terrel katıldılar.

Terrell ve Ricchetti'nin Capitol Hall'a giderek de görüşmeler yaptıklarını belirten Axios, burada görüşülen isimler arasında Senatör Roger Wicker ve Senatör John Hoeven'in olduğunu aktardı.

Axios'a bilgi veren kaynaklar, Beyaz Saray'ın tavizler vermeye ve bir uzlaşma sağlamaya açık olduğunu da ifade ettiler.

Etiketler
ABD