AB/Von der Leyen: Toparlanma planı AB için yüzyılın fırsatı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin ortaya koyduğu 750 milyar euro büyüklüğündeki toparlanma fonunun AB için yüzyılın fırsatı olduğunu söyledi.

AB/Von der Leyen: Toparlanma planı AB için yüzyılın fırsatı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin pandemi sonrasında daha yeşil ve daha dijital bir ekonomiyi yeniden inşaa etmek için ortaya koyduğu 750 milyar euro büyüklüğündeki toparlanma fonunun AB için yüzyılın fırsatı olduğunu söyledi.

Fransa ve Almanya'nın AB Toparlanma Fonu'ndan paylarına düşecek kaynaklar ile yapacakları reformlara yönelik ulusal planlarını sunmalarından önce bir video mesajı yayınlayan Von der Leyen, AB Komisyonu'nun bu çok yıllı planların beklentiler doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlayacağını vurguladı.

"İklimimizi ve çevreyi koruyan, daha fazla sürdürülebilir istihdam yaratan daha yeşil bir Avrupa inşaa etmek istiyoruz. Global piyasalarda inovatif ve rekabetçi olan dijital bir Avrupa'ya yatırım yapmak istiyoruz. Ve biz gelecekteki krizler ile yüzleşmeye daha iyi hazırlanmış dirençli, dayanıklı bir Avrupa istiyoruz." diye konuşan Von der Leyen, "Gelecekteki Birliğimizi inşaa etmek için 750 milyar euromuz var. Bu Avrupa için yüzyılın fırsatı. Gerçekten tarihi bir an." dedi.