Biden, 2 trilyon dolarlık paket ile ilgili ne düşünüyor?

Biden, yaklaşık 2 trilyon dolar değerindeki ekonomik planına desteğini geri çektiğini açıklayan Demokrat Senatör Joe Manchin ile orta yol bulabileceği konusunda umutlu.

Biden, 2 trilyon dolarlık paket ile ilgili ne düşünüyor?

ABD Başkanı Joe Biden, Build Back Better (BBB) isimli ve yaklaşık 2 trilyon dolar değerindeki ekonomik planına desteğini Pazar günü şaşırtıcı bir şekilde geri çektiğini açıklayan Demokrat Senatör Joe Manchin ile orta yol bulabileceğini düşünüyor. 

Biden, 2 trilyon dolarlık paket ile ilgili ne düşünüyor?

Salı günü Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Biden, ''Build Back Better'ı başarmanın mümkün olduğuna inanıyorum. Senatör Manchin ile bir şeyler yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Manchin'in açıklamalarından sonra Goldman Sachs'ın ABD için büyüme beklentilerini düşürdüğüne değinen Biden, BBB'nin enflasyon ile mücadeleyi amaç edinmiş bir plan olduğunu belirtti. Biden, ''Yasadaki her şey orta sınıf ve işçi kesimi için fiyat ve maliyetleri düşürecek.'' dedi.

Machin'in Pazar günü yaptığı bu çıkış, ABD yönetimini şaşırtmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, senatörün Pazar gününe kadar yaptığı açıklamalarda plana hep destek verdiğini aktarmıştı. Manchin ile Biden bu flaş açıklamalardan sonra Pazar akşamı telefonda görüşmüştü.

Biden, 2 trilyon dolarlık paket ile ilgili ne düşünüyor? - Resim : 2

Senato'da 50 Demokrat, 50 Cumhuriyetçi üye bulunduğu için Biden'ın bir tane bile Demokrat'ın desteğini kaybetme lüksü yok. ABD Senatosu Çoğunluk lideri Chuck Schumer dün akşam senato demokratları ile sanal bir toplantı yaptı. Toplantıya katılan Manchin, paketin revize edilmiş bir versiyonunun ocak ayında oylanmasını istediğini aktardı. Tasarı, ailelere aylık olarak sağlanan çocuk vergi kredisinin süresinin uzatılması gibi Biden'ın önceliklerini içeriyor. 

Etiketler