Resmi Gazete’de yayınlandı! Akaryakıt fiyatlarına döviz ayarı

Son zamanlarda giderek artış gösteren dolar kuru sebebiyle hayatımızda hemen her şeye zam geldi. Zam gelen unsurlardan biri de akaryakıt oldu. Resmi Gazete’de yayınlandı! Akaryakıt fiyatlarına döviz ayarı

Resmi Gazete’de yayınlandı! Akaryakıt fiyatlarına döviz ayarı

Son zamanlarda giderek artış gösteren dolar kuru sebebiyle hayatımızda hemen her şeye zam geldi. Zam gelen unsurlardan biri de akaryakıt oldu. 11 TL’ye kadar ulaşan motorin fiyatları sebebiyle araç sahipleri bu fiyatlardan çok şikayetçi oldu. Bugün yeni karar alındı. Resmi Gazete’de yayınlandı! Akaryakıt fiyatlarına döviz ayarı geliyor.

Edinilen bir son dakika haberine göre 2019 yılından bu ana dek kullanılan akaryakıt ürünlerine ÖTV ve döviz kuru değişikliklerinden dolayı yeni fiyatlar geldi. Akaryakıt ürünlerinin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacağı kararı bugün resmi gazete de yayınlandı. Cumhurbaşkanı tarafından alınan karara göre akaryakıt fiyatlarında olan artış 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarını geçmeyecek.

Akaryakıt fiyatlarına döviz ayarı geldi

Akaryakıt fiyatları

Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan akaryakıt ürünlerinin ÖTV tutarlarının düzenlenmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı karar aldı. Alınan karar kapsamında akaryakıt fiyatları 2 Nisan 2020 tarihinde uygulanan ÖTV tutarına ulaştığında, bu tutarlara ulaşan her bir mal, yürürlükten kaldırılacak.

Akaryakıt fiyatları düşer mi?

Meydana çıkan bu uygulamalardan sonra akaryakıt fiyatları düşer mi sorusu araç sahipleri tarafından sorulmaktadır. Kısa süre içerisinde akaryakıt fiyatlarının düşeceğine dair söylentiler olsa da konuyla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. Yeni bir açıklama geldiği takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak bilgi edinebilirsiniz.