Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!

Akaryakıta zam gelmeye devam ediyor. Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren zam geleceği duyuruldu.

Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!

Rusya Ukrayna Savaşından dolayı petrol fiyatlarının ve dolar urunun artış göstermesiyle beraber akaryakıtta zam olarak vatandaşa yansımaya devam ediyor. Akaryakıt sektörü kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.68 TL, motorine 1.59 TL zam gelecek.

Yeni fiyatlar ne olacak?

Gelecek zamla beraber İstanbul'da benzin fiyatı 19,78 TL'ye yükselirken, motorin fiyatı 22,22 TL'ye yükselecek. Ankara'da benzin fiyatı 19,88 TL'ye, İzmir'de benzin fiyatı 19,90 TL'ye, motorin ise Ankara'da ve İzmir'de 22,33 TL'ye yükselecek. 

Benzin fiyatları

Zam Oranları ne kadar oldu?

İstanbul'da bir yıl önce litre fiyatı yaklaşık olarak benzinde 7.07 TL iken motorinde 6,43 TL idi. İstanbul'da yıl başında litre fiyatı yaklaşık olarak benzinde 12,20 TL, motorinde ise 11.43 TL idi. Bu gece gelecek zamla beraber benzin fiyatı yıllık %180, yıl başından bu yana %61 zamlanmış olacak. Motorinde ise bu dönemde zam oranları yıllık %246, yıl başından bu yana %95 olacak.