2022 Yılında Hangi İşler Popüler Olacak?

Son 2 yıldır yaşadığımız pandemi süreci hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Pandemi sürecinde eve kapanan çalışan kişilerin pek çoğu uzaktan çalışmak zorunda kaldı.

2022 Yılında Hangi İşler Popüler Olacak?

Son 2 yıldır yaşadığımız pandemi süreci hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Pandemi sürecinde eve kapanan çalışan kişilerin pek çoğu uzaktan çalışmak zorunda kaldı. Yaşanan bu dönem pek çok farklı iş modelinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

2022 yılında hangi ne tarz işler tercih edilecek? Hayatımızın bundan sonrası nasıl sürecek? soruları iş hayatında olan kişilerin en çok merak ettikleri sorular arasındadır. Yeni dünya düzeni olarak tanımlanan 2020 yılı sonrası her şeyi değiştirdi. Dünyadaki tüm iş modelleri de yeni dünya düzenine uyum sağlamak zorunda kaldılar.

2022 yılı dijital alanda yaşanan gelişmelerden dolayı en fazla ilgi gören işler dijital platform üzerinden yapılan işler oldu.  Dijital meslekler arasında yazılım mühendisliği, bilgi teknolojileri yöneticisi ve yapay zekâ mühendisliği gibi meslekler dijital alanda yapılan gelişmelerden sonra 2022 yılında en fazla tercih edilen işler arasında yerlerini aldılar.

2022 Yılında Para Getirecek Meslekler Nelerdir?

2022 yılında en çok para getirecek meslekler nelerdir? Meslek seçimi hayatınızda verdiğiniz en önemli konudur. Kişi mesleğini seçerken en doğru seçimi yapmalıdır.  Meslek seçiminde en popüler olan işlerin aynı zamanda en fazla para kazandıran işler de olması gerekir.

Pandemi döneminde en fazla çalışmak zorunda kalan sağlık sektörü ve sağlık sektörünün tüm çalışanları olduğu için sağlıkla ilgili işler her daim en gözde işler arasındadır. Herkesin çok iyi bildiği üzere meslek seçimi hayatımızın en önemli kararırıdır.2022 yılında da doktor, hemşire, sağlık memuru gibi pek çok kişiye ihtiyaç olacaktır.  Bu meslekler insanlar var oldukça her zaman tercih edilen işler arasında olacaktır. Sağlık sektöründe yer alan diş hekimleri ve ortodontistlik hem çok para kazandıran hem de prestijli işler arasında tüm dünyada tercih edilen işler arasında en başında yerlerini alırlar.

2022 Yılında Türkiye’de En Fazla Tercih Edilen İşler Nelerdir?

2022 yılında Türkiye’de en fazla tercih edilen işler nelerdir? Konusunda araştırma yapıldığında toplana verilerde kişilerin en fazla kazandıran ve prestiji yüksek meslekleri tercih ettiklerine rastlıyoruz. Bu araştırma kapsamında genç nüfusun ağırlıklı olduğu ve üniversite tercihlerinde bu mesleklerde daha fazla tercih yaptıkları gözlemlenmiştir.

Üniversite sınavlarına hazırlanan genç nüfusun tercihleri arasında en uzman doktorluk, diş hekimliği, ortodontist, avukatlık, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, eczacılık ve pilotluk gibi meslekler tercih edilenler listesinde yer alır. Ülkemizde en fazla tercih edilen işler yüksek maaşlı ve en fazla para getiren meslekler arasından tercih edildiği araştırmalar kapsamında belirlenmiştir. Ülkemizde yüksek maaşlı olarak bilinen meslekler arasında yapılan tüm statiksel verilere göre ilk sırayı Uzman doktorluk mesleğinin aldığını görmekteyiz. Daha sonraki sıralamayı ise; Diş hekimliği, Eczacılık, Pilotluk, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veri Bilimcisi, IT Mühendisliği, İstatistikçi, Ekonomist gibi meslekler takip etmektedir.

Belirtmiş olunan meslek dalları yüksek maaşları dolayısı ile ülkemizde tercih edilen meslekler arasında tercih edilirler.  Globalleşen dünyanın farklı meslekleri de gençler arasında ilgi çekmeye devam ediyor. Genç nüfus tarafından ilgi gören bu meslekler arasında; Genetik mühendisliği ve Uzay bilimleri gibi uzmanlık ve akademik kariyer arayan gençler tarafından geleceğin en çok kazandıran meslekleri arasında gösterildiğinden dolayı tercih listeleri arasında yer almaktadır.

2022 Yılında Evden Yapılacak İşler Nelerdir?

Pandemi sürecinde pek çok firma uzaktan çalışma sürecine girerken çalışma şekilleri de değişime uğradı. Bu değişime uğrayan işler arasında kişilerin evden çalışmasına ve evden çıkmadan yapabileceği işlere yönelimde arttı.

2022 yılında evden yapılacak işler arasında en fazla rağbet gören işler arasında Sosyal medya uzmanlığı yer aldı. Sosyal medya uzmanlığı dijital çağ gereği artık pek çok firmanın ihtiyacı haline geldi. Evden yapılacak işler arasında 2022 yılından sonrada tercih edileceği kesinleşen işler arasında yerini aldı.

2022 yılında popüler olan meslekler arasında belki de en çok tercih edileni Blogger mesleğidir. Üstelik bu mesleği herkes evden yapabilir. Fakat her işte olduğu gibi Blogger olmak için sürekli sayfanıza gönderiler eklemeniz ve dikkat çeken gönderiler olması gerekiyor.

Başka evden yapılabilen tercih edilen işler arasında olan Makale yazarlığı yazma ve araştırma yeteneği olan kişilerin tercihleri arasında yer alır. Şirketlerin internet sitelerinde ürünleri ile ilgili bilgileri sürekli yenilemeleri ve ürünlerle ile ilgili bilgileri paylaşmaları gerekir. İşte bu noktada makale ya da blog yazarları şirketlerin bu ihtiyacını karşılayacaklardır. Evden çıkmadan, özgürce yapılan bir iş olduğu için 2022 yılında tercih edilen işler arasındadır.

2022 Yılında Farklı Alanlarda Tercih Edilen İşler?

Dünya’ya farklı bir bakış açısı getiren pandemi sürecinin en büyük yararı herkesin farkındalığını arttırması oldu.  Birçok kişinin fark edemediği yeteneğini ve özelliğini bulmasına yarayan pandemi süreci sonunda farklı bakış açıları hayatımıza girdi.

2022 yılında farklı alanlarda tercih edilen işler arasında Yaşam koçluğu, alışveriş koçluğu, sigarayı bırakma koçluğu, yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, ebeveyn koçluğu ve yönetici koçluğu gibi pek çok alanda koçluk eğitimi alan kişiler oldukça fazla sayıda olmaya başladı. Uzman olmak istenilen pek çok konuda koçluk eğimi alan kişiler kendilerine pek çok alanda iş sahası yaratmış oldular. Bu mesleğe giderek artan ilgi ve ihtiyaç sayesinde farklı meslek dalları oluşarak kişiler uzmanlaşarak hizmet vermeye başladılar.