Benzin ve mazot fiyatlarında indirim müjdesi! Benzin fiyatı ne kadar olacak?

Brent petrol fiyatlarının son 9 ayın en düşük seviyesine çekildiği açıklandı. Brent petrol fiyatlarındaki düşüş otomobil kullanıcılarını heyecanlandırdı. Peki, benzin ve mazot fiyatlarında indirim yapılacak mı? Benzin ve mazot indirimi yüzde kaç olacak? İşte detaylar…

Benzin ve mazot fiyatlarında indirim müjdesi! Benzin fiyatı ne kadar olacak?

ABD Merkez Bankası FED tarafından faiz baz puanının 225 olarak belirlenmesi, petrol piyasasını olumsuz yönde etkiledi. Brent petrol, Ocak ayından itibaren en düşük seviyesini gördü. Brent petrolün yüzde 5 oranında değer kaybı yaşaması uluslararası finans sektörü açısından kritik önem taşıyor. Son 9 ayın en düşük seviyesine ulaşan brent petrol 85.91 dolardan işlem görmeye başladı. ‘’Brent fiyatlarının düşmesi akaryakıt pompalarına da yansıyacak mı?’’ sorusu gündeme geldi. Dünya finans sektöründe yaşanan resesyon endişesinin temelinde ise yüksek faiz oranları ve Rusya-Ukranya savaşı yer alıyor. ABD Enerji Bakanlığı tarafından piyasaya sürülen petrolde fiyatların düşmesinde önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor. ABD tarafından dünya genelinde 10 milyon varil petrol satışı yapacağı açıklandı. 

Benzin ve mazot fiyatlarında indirim müjdesi! Benzin fiyatı ne kadar olacak? - Resim : 1

Ne zaman petrol ve mazot indirimi yapılır?


Petrol piyasasında yaşanan hareketlilik bireysel kullanıcıların petrole daha uygun fiyatlar ile ulaşmasını sağlayacak. Finans uzmanları tarafından petrol kullanımının yaz aylarında daha yüksek olduğu açıklandı. Özellikle havacılık sektöründe kullanılan petrol oranları, kış döneminde azalmaya başlayacak. Bu durum brent petrol fiyatlarının 65 dolar seviyesine inmesine dahi neden olabilir. Petrolde yaşanan düşüş pompa fiyatlarına da yansıyacak. Benzin ve mazot fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapılabileceği ileri sürüldü. Hatırlanacağı üzere mazot fiyatlarına 1.76 TL indirim yapılmasına karar verilmişti. Petrol piyasasındaki yeni gelişmelere göre benzin fiyatlarının 15 TL’nin altına düşmesi bekleniyor. Aynı şekilde mazot fiyatlarında da indirim uygulanacak. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde benzin fiyatları 19.24 TL olurken; mazot fiyatları ise litre başına 23.20 TL civarında bulunuyor. Yeni indirimle birlikte fiyatların 18 TL seviyesine çekilmesi bekleniyor. Benzin ve mazot zamlarının Kasım ayından itibaren uygulanacağı düşünülüyor.