e-devletten 500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Aile destek paketi şartları…

İhtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla hazırlanan Aile destek paketi başvuru işlemleri devam ediyor. e-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilen başvurular için hangi şartlar isteniyor? Aile destek paketi ödemeleri ne zaman yapılıyor? e-devlet başvuru işlemlerine dair detaylar…

e-devletten 500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Aile destek paketi şartları…

Sosyal devlet anlayışının bir ürünü olarak hazırlanan Aile Destek Paketi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit yardımı yapılıyor. Başvuru sahibinin şartlarına göre 450, 500 ve 600 TL’den oluşan nakit yardımı 12 ay boyunca devam ediyor. Aile destek paketi kapsamında hak sahibi olan vatandaşlara ilk ödemeleri 29 Temmuz’da yapıldı. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları aracılığı ile gerçekleştirilen ödemeler, ihtiyaç sahiplerinin bir nebze olsun rahatlamasını sağladı. Aile destek paketi başvuruları bireysel olarak yapılsa bile nakit desteği kişiye değil, aileye tanınan bir haktır. 18 yaşından büyük, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve mavi kart sahipleri tarafından başvuru yapılabilir. Sadece Türkiye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşları kapsayan yardım için gelir seviyesine dair belge istenmektedir. Hane içerisindeki kişi sayısına göre yardım miktarı belirlenir. Hane üyelerinin aylık gelirinin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması şartı bulunmaktadır. Ayrıca, hane içerisindekilerin kamu personeli olmaması ve sigortalılık haklarının bulunmaması şartı da aranmaktadır.

e-devletten 500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Aile destek paketi şartları… - Resim : 1
Aile destek paketi e-devlet başvuruları


Aile destek paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet kapısı üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları destek paketi başvurularını alamaz. e-devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş sağlanır. Sistemdeki arama sekmesine ‘’Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’’ ifadeleri yazılarak arama işlemi başlatılır. Karşınıza çıkan ekranda ‘’Yeni Başvuru’’ sekmesi yer alacaktır. Başvuru işlemi öncesinde aile destek programıyla ilgili bilgilendirme yazısını okumanızı tavsiye ederiz. Yeni Başvuru sekmesine tıklandıktan sonra formdaki alanlara talep edilen bilgileri girmeniz gerekmektedir. Başvuru işlemiyle ilgili sorgulama ekranı üzerinden bilgi alabilirsiniz. Bunun içinde arama bölümüne ‘’Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama’’ ifadelerinin yazılması gerekir. Sorgulama ekranında hak sahibi olarak kabul edilenler için gerekli yörüngeler bulunacaktır. Aile destek programı kapsamında ne kadar nakit desteği alacağınız da açıklanır. Her ayın 29’unda destek ödemeleri hesabınıza aktarılacaktır.