Beklenen açıklama geldi: Ekim ayında zam yok!

Eylül ayının sona erdiği bugünlerde her ay gelen zamların Ekim ayında da geleceğinin düşünülmesinin ardından vatandaş tarafından açıklama beklenirken beklenen açıklama geldi. Ekim ayında zam yok!

Beklenen açıklama geldi: Ekim ayında zam yok!

Havaların soğumasıyla ve Ekim ayının gelmesiyle beraber doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? sorusu araştırılmaya başlandı. BOTAŞ tarafından yapılan açıklama kapsamında Ekim ayı içerisinde doğalgaza zam gelmeyeceği duyuruldu. Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından da nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tablo kapsamında 1 Ekim tarihinden itibaren elektrik fiyatlarında da herhangi bir değişikliğe gidilmediği açıklandı.

Bir süredir Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle Avrupa genelinde enerji krizi yaşanırken Avrupa’nın aksine Türkiye’nin tüm depoları dolu. Batılı ülkelere nazaran bu yılı rahat geçirecek olan Türkiye de ay sonu gelmesiyle beraber doğalgaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak içerisinde bekleniyordu. Bu merak, BOTAŞ tarafından yayınlanan açıklama sonucu giderildi.

Ekim ayında doğalgaza zam yok!

Ekim ayında doğalgaz ve elektrik zammı yok

Hemen her ay zam gelen doğalgaza Ekim ayında zam gelmeyeceği BOTAŞ tarafından açıklandı. BOTAŞ tarafından yapılan yazılı açıklama kapsamında Ekim ayıyla ilgili tarife tablosu yayınlandı. Bu kapsamda konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine Ekim ayında uygulanacak olan satış fiyatı sabit kaldı. Yani 1000 metreküp doğalgaz için hanelere 4 bin 80 TL uygulanmaya devam etmekle beraber sanayi aboneleri için 7 bin 124 TL olarak uygulanmaktadır.

Elektriğe zam gelmeyecek!

Ekim ayında zam gelmeyen bir diğer konu da elektrik oldu. Bugün yayınlanan rapor kapsamında 1 Ekim tarihinden itibaren elektrikte fiyat değişikliğine gidilmeyeceği açıklandı. Bu kapsamda kilovatsaat başı fiyat hanelerde 154,55 kuruş olurken yüksek kademede yer alan kişilerin tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat 231,03 kuruş olarak belirlendi.