Ödeme tutarlarına zam geldi! Başvuru yapan herkese 2500 TL veriliyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen yardımlara zam geldi. Başvuru yapan herkese 2500 TL veriliyor

Ödeme tutarlarına zam geldi! Başvuru yapan herkese 2500 TL veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda verileceği açıklanan doğalgaz yardımı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından doğalgaz yardımına zam müjdesi açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama kapsamında doğalgaz desteğine başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını da 900 TL ile 2500 TL arasında belirledik denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında:

''Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık.

Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane bayşı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.'' denildi.

2500 TL başvurusu nasıl yapılır?

Ödeme tutarlarına zam geldi! Başvuru yapan herkese 2500 TL veriliyor - Resim : 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak olan doğalgaz yardımına başvurular e-devlet platformu üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yaptıktan sonra başvurularınız değerlendirmeye alınacak olup kısa süre içerisinde de sonuçlanacaktır.

Doğalgaz yardımı için geçen yıl belirlenen şartların yeniden geçerli olacağı ön görülmektedir. Bu şartlar arasında:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • E-devlet kapısı üzerinden başvuru yapmak,
  • Doğalgaz desteği verilen ilçede ikamet etmek,
  • İkamet adresinde doğalgaz abonesi bulunması,
  • Ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olması gerekir.