Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler

Beam, gizli Merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasını keşfetmek isteyen hem MimbleWimble hem de LelantusMW protokollerine dayanan ölçeklenebilir, özel bir kripto para birimidir. Proje, özel token satışları aracılığıyla yaklaşık 5,2 milyon dolar toplamıştır. 

Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler

Beam blok zinciri, ağ fikir birliğine ulaşmak için Proof-o-Work (POW) kullanır. MimbleWimble protokolünü kullanan Beam, gizliliği ve değiştirilebilirliği artırırken, blok zincirdeki şişkinliği azaltır ve ölçeklenebilirliği geliştirir.

Beam'da adresler blok zincirinde saklanmaz ve işlemler varsayılan olarak özel kabul edilir. Ağın gizliliğini en üst düzeye çıkarmak için Beam, 64 kilobayta kadar bir anonimlik seti sunan LelantusMW'yi kullanır.

BEAM, sınırlı arzı olan, dört yılda bir yarıya düşen ve 133 yıl sonra emisyonu tamamıyla durduran deflasyonist bir kripto para olacak biçimde tasarlanmıştır.

BEAM tokenının şu an iki kullanım şekli var: Tam anonomik ile değişim aracı - gizli değer deposu.

Beam (BEAM) token nedir?

Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler - Resim : 1

Beam, gizli DeFi'yi keşfetmeyi hedefleyen gizlilik odaklı bir kripto paradır. İşlemlerin değerlerini ve meta verilerini gizleyen Mimblewimble protokolünü kullanır ve blok zincirindeki şişkinliği azaltarak ölçeklenebilirliği artırır.

LelantusMW'nin son uygulamasıyla bütün cephelere mahremiyet ve anonimlik getirmeyi amaçlar.

Beam'in misyonu, kullanıcıların coinleri üzerinde tam kontrole sahip olmalarını sağlamaktır. Gizli, merkezi olmayan ve kullanılabilir değer deposu ve değişim ortamı sağlamak amacıyla yeni bir blok zinciri ve onu daha da geliştirmek ve desteklemek için güçlü bir kendi kendini yöneten topluluk inşa ediliyor.

MimbleWimble ve UTXO modeli

Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler - Resim : 2

Beam, ölçeklenebilirlikten ödün vermeden blok zincir işlemlerinin tam gizliliğine izin veren bir protokol olan MimbleWimble'a dayanır.

Bitcoin'e benzer biçimde MimbleWimble blok zinciri Unspent Transaction Ourput (UTXO) modeline dayanır. Fakat MimbleWamble'da adres yoktur ve UTXO değerleri kör edici faktörlerce şifrelenmektedir.

Kör edici faktörler, sadece UTXO sahibi tarafından bilinen özel anahtarlardır. Bir gözlemcinin bir Beam UTXO'nun sahipliği ya da değeri hakkında herhangi bir bilgi çıkarması mümkün değildir. Her kullanıcı UTXO'larının anahtarlarını tutar.

Bir işlem oluşturmak için, gönderen ve alıcı cüzdanlarının önce iletişim kurması gerekmektedir. iletişim kurulmasının ardından, gönderici işlem girdilerini gerçekleştirir ve hem gönderen hem de alıcı, değerlerin negatif olmadığını doğrulayan fiyat aralığı provaları ile ilgili çıktılarını oluşturur. Her iki taraf da işlemi imzalar ve sonrasında nodelara gönderilir.

Güvenli bülten tahtası sistemi (SBBS)

Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler - Resim : 3

Beam, gizliliği sağlayan ve aynı zamanda blok zincir ölçeklenebilirliğini önemli derecede artıran MimbleWimble protokolü üzerinde oluşturulmuştur.

MimbleWimble'da adres yoktur ve işlemlerin katılımcı taraflarca etkileşimli olarak oluşturulması gerekmektedir. Fakat bu bir zorluk teşkil eder: Ali, Merve'ye para göndermek istiyorsa her iki cüdanın da bağlanması ve gerekli işlemleri gerçekleştirmesi gerekmektedir. Pek çok kullanıcı Ağ Adresi Çevirilerine (NAT) bağlıyken, her defasında doğrudan soket başlantısı oluşturmak pratik değildir. Beam'in Güvenli Bülten Panosu (SBBS) sistemi bu sorunu çözer ve kullanıcı deneyimini Bitcoin ve diğer mevcut kripto para birimleriyle benzer duruma getirir.

BEAM Coin hakkında yorum ve BEAM'in geleceği

BEAM/USDT: Beam coin grafikleri son dönemlerde sık sık sert hareketlere yol açması ile birlikte BEAM coin yorumları da sık sık değişiklik göstermektedir.

6 Aralık itibari ile piyasa analistleri tarafından genel kanı BEAM coin projesine kıyasla fiyatının bir miktar ucuz kaldığı yönünde. Grafikleri incelendiğinde ise günlük grafiklerde yatay yükselen bir trendin içinde bulunuyor ve kanal ara direncinin hemen altında yön arayışına devam ediyor.

0,6902 dolar fiyatında işleme konu olan BEAM coin için destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor: Destekler 0,5511 - 0,3512 - 0,2205 Dirençler, 0,7202 - 0,8816 - 1,02.

BEAM Coin 6 Aralık 2021 tarihli günlük grafik

Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler - Resim : 4

BEAM Coin Binance'da var mı? Hangi borsalarda işlem görüyor?

BEAM Coin; Binance başta olmak üzere Hotbit, Gate.io, CoinEx, MXC.com ve pek çok büyük kripto para porsasından alınabilmektedir. BEAM Coin borsaların çoğunda BEAM/USDT, BEAM/BTC, BEAM/ETH işlem çiftleri şeklinde listelenmektedir.

Etiketler