JST Coin ve JUST Token nedir? Ne işe yarar?

USDJ, ABD Dolarına sabitlenmiş bir sabit coindir ve TRX'in JUST'ın CDP portalı aracılığıyla teminatlandırılması yoluyla oluşturulur. İkinci token olan JST ise faizleri ödemek, platform bakımları, oylama yoluyla yönetime katılmak ve JUST platformundaki diğer faaliyetler için kullanılabilir.

JST Coin ve JUST Token nedir? Ne işe yarar?

JUST, dünya genelindeki kullanıcılar için sabit coin ödünç verme ve yönetişim mekanizmaları sağlayan adil, merkezi olmayan bir finansal sistem kurmayı amaçlamaktadır.

JST Coin nedir?

Platform tarafından yapılan açıklamalara göre USDJ, fiyat istikrarını korumak için büyük miktarda varlık rezerviyle destekleniyor. Bununla beraber USDJ, TRON ağına dayalı hızlı, verimli ve neredeyse ücretsiz USDJ transfer hizmet sunuyor.

Ayrıca herkesin ücretsiz hesap açması ve her zaman, her yerde USDJ sahibi olması için kullanılabilen platform kendisini 'sınırları olmayan platform' olarak tanımlıyor. Öte yandan dünya standartlarında güvenlik sağladığını belirten JUST, bunu Blockchain teknolojisi sayesinde kullanıcılarla buluşturuyor. 

Bununla birlikte JUST sisteminin gelişen TRON ekosistemine erişimi bulunuyor ve çok sayıda DApp, herkese daha fazla kâr imkanı tanıyor.

Bunlara ek olarak JUST, bütün işlemelerin teminatlandırmanın ve yönetimin şeffaf bir biçimde Blockchain ile yürütülmesini sağlayarak en büyük merkezsiz uygulama ekosistemi olan TRON Network üzerinde çalışıyor. Böylelikle bütün üyeler için kullanımı kolay ve şeffaf bir dizi finansal hizmet sağlama amacına bir adım daha yaklaşmış oluyor.

Aynı zamanda JUST'ın kendisini, 'herkesin sabit coin'i olarak tanımlaması da dikkat çekiyor. Bu tanımda da anlaşılacağı üzere JUST, JST sabit coin birimiyle sınırları olmayan bir dünyada herkese erişebilmeyi amaçlıyor ve bunu TRON ile de destekliyor.

JUST Token nedir?

JST token Poloniex LaunchBase'de token satışıyla 5 Mayıs 2020'de piyasaya sürüldü.

Just Token 135.302.644 dolarlık işlem hacmiyle piyasa değeri açısından 80. sırada bulunan bir kripto para birimidir. Bununla beraber 24 saatlik işlem hacmi 242.102.621 dolar olan JUST token şu sıralarda 0,010 dolar düzeylerinde seyrediyor.

JST coin, Tron kurusucu Justin Sun'un projesi olması nedeniyle hem iyi hem kötü yorumlara maruz kalıyor. Çünkü Justin Sun'a, Tron projesinden dolayı ciddi eleştiriler yapılıyor. Fakat bunun yanında JUST projesinin gelecek vaat etmesi de pozitif eleştirileri tetikliyor.

Bununla beraber JUST coin'in piyasaya sürülmesinden hemen sonra yüzde 500 gibi büyük bir yükseliş göstermesi de dikkatleri çekmişti. Aynı zamanda JUST coin, Binance listelemesi de büyük yankı uyandırmıştı.

JUST token'ın bir DeFi token'ı olması da son zamanlardaki popülaritesini artırdı ve bu durum fiyatlara da yansıdı. Özellikle JUST coin, Binance ve Huobi gibi borsalarda listelenmesinden sonra daha da popüler hale geldi ve yatırımcılar tarafından olumlu yorumlar alan tokenlar arasına girdi.

Etiketler